Uusi Suomi: Annika Saarikko listaa budjettiriihen keskeiset työllisyyskeinot

Politiikka

Budjettiriihessä pitää käsitellä eläkeputkea, paikallista sopimista ja yksilöllisempää työnhakua, kun hallitus etsii ratkaisuja työllisyyden kohentamiseen.

Näin linjaa keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko Uuden Suomen haastattelussa.

Hallituksen odotetaan tekevän päätökset 30 000 uutta työllistä tuovista toimenpiteistä.

Saarikko toteaa, että paikallisen sopimisen edistäminen näyttää tällä hetkellä vaikealta.

Työmarkkinajärjestöt eivät olekaan löytäneet asiassa yhteistä säveltä.

Työttömyysturvan lisäpäivien kohtaloa Saarikko pitää keskeisenä osana työllisyyspohdintaa.

Lisäksi keskustajohtaja haluaa panostaa siihen, että ihmiset jaksaisivat olla mukana työelämässä pidempään.

Hallitus pui varmasti myös työvoimapalveluiden vahvistamista ja työnhaun uusia velvoitteita.

– Se on myös erittäin iso periaatteellinen kysymys, koska siinä on kysymys myös koko meidän työvoimapalveluiden muutoksesta kohti ihmisläheisempää ja sitä kautta tehokkaampaa palvelukokonaisuutta, Saarikko sanoo haastattelussa.

Saarikon mukaan keskusta ei halua lisätä vientiteollisuuden kustannus- ja verorasituksia sen lisäksi, mitä hallitusohjelmassa on sovittu.

Lisäksi puolueelle on tärkeää, että sen hallitusohjelmalle asettamat kynnyskysymykset toteutuvat niin hyvin, kuin koronakriisin keskellä on mahdollista.

Kommentit (1)

  • Lukija26

    Sttk :n Palolalle toteaisin , että perehdyikö ,mitä vuorineuvos Jussi Pesola sanoi aiemmin (HS) ja TV-haastateluissa ? Ainakin olettaisin ,että kaikki AY-johtajat ovat myös näihin asioihin tutustuneet . Samoin ministeri LINTILÄN ym. asiantuntijoiden varoituksiin . Lisää on tulossa ,kaiken perusta on” kokonaistaloudellinnen kannattavuus” siihen liittyy monta asiaa . Jääräpäinen asenne tuhoaa meidän teollisuutemme rakenteet ,joka on perustunut pitkälle vahvaan teollisuuden ja elinkeinoelämän uudistamiseen ja kehittämiseen ja jossa on jouduttu myös vaikeissa oloissa tekemään leikkauksia ,silloin kun maailma ympärillämme muuttuu ?Nyt EI ole” jarruttamisen” aika ,nyt vaaditaan meiltä kaikilta suomalaisilta yksimielisyyttä ja sopetumista uuteen tilanteeseemme ja jossa taistelevat myös kaikki kilpailijamaamme tasavertaisesti . Vain parhaiten sopeutuvat maat voivat tulevaisuudessa parhaiten selvitä ” KORONAN ” jälkeisiin tilanteisiin .

    ystävällisin terveisin : (45v) työelämmässä olleena
    Seppo Kotaniemi
    Keski-Suomi ,Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen