Twitter sulki myös Trumpin tukijoiden tilejä salaliittoteorioiden ja väkivaltaan lietsomisen takia, joukossa presidentin entinen neuvonantaja

Yhdysvallat

Twitter on jäädyttänyt myös Yhdysvaltain väistyvän presidentin Donald Trumpin tukijoiden käyttäjätilejä valheellisen tiedon ja väkivaltaan lietsomisen takia, kertoo muun muassa NBC News.

Joukossa ovat esimerkiksi Trumpin entinen turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Michael Flynn sekä Trumpin lakitiimissä toiminut asianajaja Sidney Powell. Flynn ja Powell ovat tunnettuja ja näkyviä QAnon-salaliittoteorian kannattajia.

Twitterin edustaja kertoo NBC:lle, että tilit on suljettu Twitterin sääntöjen vastaisina.

–  Olemme olleet selkeitä siitä, että ryhdymme voimakkaisiin toimiin käyttäytymisessä, joka voi johtaa haittoihin offlinessa. Kun otetaan huomioon tämäntyyppiseen käyttäytymiseen liittyvä uusi mahdollisuus väkivaltaan tulevina päivinä, me jäädytämme pysyvästi tilit, joiden tarkoitus on yksinomaan jakaa QAnon-sisältöä, edustaja kertoi NBC:lle.

QAnon-salaliittoteoriassa on tiivistetysti kyse siitä, että maailman uskotaan olevan korruptoituneen, jatkuvaan pedofiliaan ja rituaalimurhiin syyllistyneen satanistisen valtaeliitin hallussa. Pelastajan roolissa liikkeessä on presidentti Trump.

NBC:n mukaan Flynn ja Powell molemmat tapasivat Trumpin Valkoisessa talossa viime viikkojen aikana. Tapaamiset olivat osa pyrkimyksiä kumota presidentinvaalien tulos ja tulevan presidentin Joe Bidenin voitto, NBC lisää.

Powell on julkisuudessa esittänyt räikeitä väitteitä vaalivilpistä marraskuun presidentinvaaleissa.

Aiemmin kerrottiin, että Twitter sulki pysyvästi Trumpin käyttäjätilin. Yhtiö perusteli päätöstään riskillä väkivaltaan yllyttämisestä jatkossa.

Twitter kertoo tarkastelleensa Trumpin viimeaikaisia tviittejä, niiden kontekstia sekä kuinka niitä tulkitaan Twitterissä ja sen ulkopuolella.