Tuore isä Tuomo Puumala Kolumbiasta suoraan Säätytalolle hallitusneuvotteluihin

”Vedetään sivistyksen lippu uudelleen salkoon”
Keskusta

– Kaikki on mennyt hyvin, enkä ole koskaan ollut onnellisempi, kirjoitti Keskustan varakansanedustaja, kolme kautta eduskunnassa istunut Tuomo Puumala tervehdyksenä Keski-Pohjanmaan piirikokousväelle.

Ensi kertaa 19 vuoteen hän oli poissa piirikokouksesta – hyvästä syystä.

Kun kokous alkoi Pietarsaaressa olivat Puumala, hänen puolisonsa Päivi Tiittanen ja kauan odotettu Kolumbiasta adoptoitu poikavauva vielä lentokoneessa matkalla Suomeen. Maanantaiaamuna Puumala kiirehtii jo Säätytalolle hallitusneuvotteluihin.

– Kun kutsu kävi, lupauduin vääntämään koulutuksen ohjelmaa kuntoon, kirjoitti Puumala viestissä, jonka toiminnanjohtaja Jirka Hakala luki kokousväelle.

Eduskuntavaalitulos rehellisesti sanottuna harmittaa edelleen todella paljon. Niin omalta osalta kuin puolueenkin kannalta.

– Mitä puolueeseen tulee, niin keskusta tulee takaisin, olen siitä varma.

– Nyt meidän on aika palata alkiolaisuuden ytimeen. Puolustamaan pienituloisia ihmisiä ja kaikkia alueita. Vedetään sivistyksen lippu uudelleen salkoon.

Omasta tulevaisuudestaan Puumala ei ole vielä päättänyt.

Hän ei sulje mitään pois.

– En myöskään jatkoa politiikassa. Tiedä vaikka olisin seuraavissa kinkereissä mukana. Sisuuntuneena, kerran kaatuneena, mutta nousseena. Vankalla kokemuksella ja uudella otteella.

Kesä on joka tapauksessa tarkoitus viettää kauan odotetun vauvan kanssa.

– Jättimäiset pyykkivuoret odottavat. Pyykkään siis. Kämpästä tulee entistä sotkuisempi, eli siivotaan! Ja hampaita on tulossa, aina ei nukutakaan. Siis valvotaan. Ja paljon rakkautta ihanalle pienelle pojalle, sitä aiomme antaa täydestä sydämestämme.

– Uskon, että elämänmuutos johtaa myös uudenlaisiin oivalluksiin, valoon, iloon ja ihmisenä kasvamiseen.