Taloussanomat: Anne Berner kritisoi verkkomediassa poliittista kaksoisroolia – “Pääministerin pitäisi hyvin selkeästi olla katsomassa vain Suomen etua“

Politiikka

Entisen liikennenministerin Anne Bernerin (kesk.) mielestä pääministerin ja puoluejohtajan päällekkäiset roolit politiikassa aiheuttavat haasteita.

Pitkästä aikaa julkisuudessa esiintynyt Berner otti asiaan kantaa markkinointimedia Bonfiren Leirinuotiolla -videosarjan ensimmäisessä osassa.

– Pääministerin pitäisi voida aina hyvin selkeästi olla katsomassa vain kokonaisvaltaisesti Suomen etua, eikä samanaikaisesti joutua miettimään, että miten nämä asiat vaikuttavat puolueen kannatukseen, hän toteaa Taloussanomien uutisen mukaan.

Erityisen hankalaa on Bernerin mukaan se, että päätöksiä tehdään sekä rahan antajan että käyttäjän näkökulmasta.

– Julkisella puolella hyväksytään paljon sellaisia päällekkäisiä rooleja, joita olisi vaikea hyväksyä elinkeinoelämän puolella. Esimerkiksi meillä on kuntapäättäjiä tekemässä eduskunnassa päätöksiä, jotka koskettavat heidän oman kuntansa taloutta, hän ihmettelee.

Berner kertoo haastattelussa myös politiikassa saamansa tärkeän opetuksen.

– Suurin oppini neljästä vuodesta oli se, miten tärkeää oppositio ja sen kanssa toiminen ovat. Ja että pystymme perustelemaan, neuvottelemaan ja hahmottamaan täydellisesti sen, mitä olemme viemässä eteenpäin.Juttua korjattu 18.1.2021 kello 18.54: Jutussa kerrottiin Bernerin kritisoivan Sanna Marinin kaksoisroolia pääministerinä ja puolueensa puheenjohtajana. Berner kuitenkin puhui asiasta yleisellä tasolla.

Kommentit (3)

 • Lukija90

  Tässä Berner on oikeassa ja lisäksi ay porskuttaa miten tahtoo…

 • Keskiöupseeri

  Lahjakas Anne Berner on oikeassa, taas. Mitenkä hänet saisi houkuteltua takaisin keskustan listoille, vaikka kuntavaaliin.

  • Muskettisoturi

   Keskustan lahjakas politikko 😉 Kerkesi kähmimään itselleen etua ollessaan ministerinä ja yritti vielä kaupata finnairin pilkkahintaan, kuten aina kun ministerit sekantuvat suuriin yritys kauppoihin.
   Keskustan lahjakkaat politikot ja hallitus ovat saaneet allennettua n. 100 euroa yksin asuvan perustoimeentulosta vuokrissa ympäri maan. Tämä ajaa suuren joukon kansalaisia taas 2 luukun asiakkaiksi, eli Kelan lisäksi taas myös sosialitoimistoon. Saatiin harahautettua tämä uusi keppi, minkä Sipilän hallitus sai aikaan ja tämä hallitus näyttävästi kehuu, kuinka se poisti Sipilän hallituksen kepin ja antoi porkanana korona tukea koko kansalle, mistä hyöty vaan rikkaat, sillä KELA vähensi tämän tuloina joten tulos taisi jäädä miinukselle. Todellisuudessa mitään ei ole poistettu, vaan tämä on siirretty kovempana toimena vuokrien maksuun, mitä Kelan virkailijat tahallaan sotkevat, jotta saisivat sosialitoimistoon asiakkaita ja kasattua sinne paineita, kun se on juuri alas ajettu, ja Kela luultavasti huomannut, että heidän henklökunta ei kykene tekemään oikeita ratkaisuja, vaan uset päätökset pitää käydä läpi 2 tai 3 kertaa, ennenkuin ne saadaan edes tyydyttävälle tasolle. Hallitus vaan kiristää työttömien elämistä, ja samaan aikaan halutaan lisää maahamme haitta maahanmuttoa ja lisää menoja, jotta voidaan taas kansalaisia kurittaa. 1 4 miljardia maksaa nyt sosiaaliavut muille kuin suomalaisille, pikku summa jos halitukseltamme kysyy, mutta onko tämä 1,3 miljardia jotenkin suhteutettu tähän 100 euron kiristykseen asumiskustanuksissa vuonna 2021, vai alentavatko kaupungit vuokriaan, yksityiset ei ehkä, mutta kaupungit voivat näyttää esimerkkiä ja tuottaa lisää halpoja vuokraasuntoja työtömille, jotta emme tunne kiristyksen johtuvan siitä, että eräät puoluuet lahjoittaa rahat ennemmin ulkomaille ja heidän elintason korottamiseen ja samaan aikaan heikentää oman maan kansalaisten. Voihan se tämä olla myös bernerin vanhaa mietintöä, mitä Marin ministereineen nyt käyttää. Selvitystä eikä hyssyttelyä mistä satasen vähennys asumiskustannuksiin ministerit nyt. Kertokaa, että näin saamme lisää työllistettyä ihmisiä nyt Sosialialalle, kun viimmeksi muutosten yhteydessä lisättiin työvoimaa Kelaan satoja henkilöitä, ja asiat meni vaan huonompaan suuntaan, mutta tästä kaikesta politikot ja media vaikenee!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen