Talouselämä: Jussi Halla-aho leikkaisi tuntuvasti Ylen budjettia – “Meillä on erittäin vihervasemmistolainen toimittajakunta“

Perussuomalaiset

Jos perussuomalaiset nousisi pääministeripuolueeksi, se leikkaisi Ylen budjettia tuntuvasti, sanoo puolueen puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Halla-aho kertoo Talouselämän haastattelussa, että puolue säästäisi Ylen uutis- ja ajankohtaistuotannon. Viihdeohjelmien puolella Ylen ei kuitenkaan pitäisi kilpailla yksityisen toimijoiden kanssa.

Vaihtoehtobudjetissaan perussuomalaiset leikkaisi Yle-veroa sadalla miljoonalla eurolla. Tällä hetkellä Ylen budjetti on noin 530 miljoonaa.

Halla-aho katsoo, ettei Ylen journalistiseen linjaan voida juurikaan puuttua, sillä se koostuu toimittajien maailmankatsomuksista ja poliittisista näkemyksistä.

Suomalaista toimittajakuntaa hän pitää erittäin ”vihervasemmistolaisena”.

– Se on varmaan osittain seuraus siitä, että Suomi on pieni maa. Sosiaaliset ympyrät ovat aika pienet, kaikki toimittajat tuntevat toisensa, juovat kaljaa samassa baarissa ja heidän täytyy huolehtia siitä, että heidän oma urakiertonsa on mahdollinen. Jos tahrii nimensä väärillä mielipiteillä, siinä voi olla aika äkkiä työmahdollisuudet vähissä, Halla-aho toteaa.