Suomenmaan yt-neuvottelut päättyivät

Säästöjen kokonaissumma on 1,25 miljoonaa euroa vuodessa
Suomenmaa

Keskustan pää-äänenkannattajan Suomenmaan yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvotteluiden kokonaisvaikutus on 8,6 henkilötyövuotta.

Suomenmaan päätoimittaja Juha Määttä kuvailee tehtyjä päätöksiä raskaiksi, mutta välttämättömiksi yhtiön taloudellisen tilanteen turvaamiseksi.

– Neuvottelujen seurauksena jouduimme päättämään monen osaavan työntekijän työsuhteen, mutta tässä tilanteessa meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin sopeuttaa toiminta taloudellisesti kestävälle pohjalle, Määttä toteaa.

Suomenmaan yt-neuvotteluiden taustalla on keskustan vaalitappio. Suomenmaan puolueelta saama viestintätuki puolittui vuositasolla kahdesta miljoonasta yhteen miljoonaan. Tuki pienentyi toukokuun alusta.

Yt-neuvotteluiden tuloksena neljän määräaikaisen työntekijän työsuhde päättyi, neljä henkilöä irtisanottiin, yhden henkilön työsuhde osa-aikaistettiin ja yksi henkilö irtisanoutui.

Suomenmaan palvelukseen jää 13 henkilöä (12,3 henkilötyövuotta).

Osana säästötoimenpiteitä Suomenmaa muuttuu viikkolehdestä kuukausilehdeksi. Elokuusta alkaen paperilehti ilmestyy 12 kertaa vuodessa.

Henkilöstövähennysten ja ilmestymiskertojen vähentämisen lisäksi säästöjä on haettu muun muassa ulkoistuksista, it-järjestelmistä ja toimitilaratkaisuista.

Säästöjen kokonaissumma on 1,25 miljoonaa euroa vuodessa.

Päätoimittaja Määttä painottaa, että lehden toimintatavat säilyvät ennallaan myös tulevaisuudessa. Suomenmaa tekee edelleen vaikuttavaa poliittista ja näkemyksellistä sisältöä verkkoon ja printtiin.

– Suomenmaa on pystynyt historian saatossa monta kertaa nousemaan vaikeuksista voittoon. Henkilöstön vahva osaaminen ja sitoutuminen tuleviin uudistuksiin luo hyvän pohjan tälle työlle.

Suomenmaan printtilehden tulevaisuuden kannalta tärkeää on lukijoiden suhtautuminen muutokseen. Päätoimittajan mukaan tilaajille tarjotaan mahdollisuus osallistua uuden kuukausilehden kehittämiseen.

– Lähetämme lehden tilaajille lähiaikoina kirjeen, jossa kerromme tarkemmin muutoksista ja siitä, miten se vaikuttaa voimassa oleviin tilauksiin, Määttä kertoo.