Somessa hehkutetaan Suomen naisvaltaa – “Tuntuu kuin katsoisi tanskalaista draamaa“

Stubb: Tämä osoittaa, että Suomi on moderni ja edistyksellinen maa
Politiikka

Presidentti on nimittänyt Suomelle uuden hallituksen.

Maailman nuorin pääministeri sai jo maanantaina ennen virallista nimitystä osakseen paljon huomiota myös Suomen rajojen ulkopuolella.

Valtioneuvoston viestintäjohtaja Päivi Anttikosken mukaan Sanna Marinin (sd.) valinta pääministeriksi on ollut hänen kahden vuoden uransa aikana eniten maailmalla huomiota herättänyt tapahtuma Suomessa.

Muun muassa brittiläinen BBC-kanava kertoi Twitter-tilillään, että Suomen viiden puolueen hallituskoalitiossa jokaista puoluetta johtaa nainen.

Sunnuntai-illasta asti somessa on kiertänyt kuvakollaaseja, joissa kaikki Suomen hallituspuolueiden naisjohtajat ja uusi pääministeri on esitelty kunkin ikä mainiten.

Virallisen nimityksen jälkeen Twitterissä hehkutettiin edelleen Suomen edelläkävijyyttä.

Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb (kok.) iloitsi siitä, että hallituksen viiden puolueen johtajat ovat naisia, vaikka hänen oma puolueensa ei hallituksessa olekaan.

– Se osoittaa, että Suomi on moderni ja edistyksellinen maa.

Stubb uskoo vielä senkin päivän koittavan, ettei sukupuolella ole hallituksessa väliä.

Keskustanuorten varapuheenjohtaja Henna Takatalo totesi omassa tviitissään, että Suomi on tasa-arvon edelläkävijä. Hän kirjoitti Suomen näyttävän, että saavutamme kunnianhimoisen hallitusohjelman tavoitteet, jotka keskittyvät tavallisiin ihmisiin.

Kirjailija-käsikirjoittaja Katri Manninen puolestaanihastelee uuden hallituksen puolueiden ykkösministereiden kuvaa ja toteaa näyttävän sen niin erilaiselta edelliseen verrattuna, että hän tuntee katsovansa tanskalaista draamaa, jossa nuori ja idealistinen johtoryhmä valtaa hallituksen ja muuttaa maailmaa paremmaksi esteistä ja haasteista huolimatta.

Twitter-ketjuissa puitiin myös tuoreen pääministerin Sanna Marinin (sd.) työhistoriaa. Sanna Ukkola kysyi, mitä vikaa on siinä, että on ollut kaupankassana. Hän yllytti ihmisiä kertomaan, mitä he itse ovat nuoruudessan tehneet.