Saarikolle, Kurviselle ja Pirkkalaiselle paras todistus keskustan puoluevaltuutetuilta

Puoluevaltuustokysely

Puheenjohtaja Annika Saarikko, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen ja puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen saavat keskustan puoluejohdosta parhaan todistuksen työstään puoluevaltuutetuilta.

Suomenmaan puoluevaltuustokyselyssä kaikki kolme saivat arvosanakseen 8,5. Kurvisen ja Pirkkalaisen keskiarvo oli täsmälleen sama. Saarikon saama luku pyöristyi alaspäin, ja oli aavistuksen Kurvista ja Pirkkalaista parempi.

Eräs puoluevaltuutettu kaipaa puheenjohtajaa vaalien lähestyessä yhä enemmän puoluetyöhön.

– Kuntavaaleissa sitten kannatus virallisesti mitataan. Toivon, että Saarikolta löytyy lujuutta olla hallituksessa tiukka työllisyys- ja talousasioissa. Se on toinen erittäin tärkeä onnistumisen mittari. Siihen olen pettynyt, että Saarikko otti rokotusjärjestysasiassa niin nopeasti ja kärkkäästi kantaa vastoin asiantuntijaryhmän suositusta. Koronalla ei pitäisi tehdä aluepolitiikkaa, koska terveyden suojeleminen on paljon tärkeämpää.

– Paras puheenjohtaja aikoihin, toinen puoluevaltuutettu kiittelee Saarikkoa.

Erään puoluevaltuutetun mielestä puheenjohtajaksi ryhtyminen silloisessa kannatustilanteessa oli rohkea päätös ja ansaitsee pisteet.

– Mutta maalla asuvan ruoantuottajan näkökulmasta politiikka on liian kaupunkilaista, liian ”vihreää” ja kädet pystyyn nostavaa tilanteissa, joissa pitäisi seistä selkä suorana ja ottaa kantaa.

Puoluesihteeri Riikka Pirkkalaiselle tuli vastauksissa niin ruusuja kuin risujakin.

– Riikka ottaa kantaa oikeisiin asioihin. Napakka ja hereillä oleva.

– Puoluesihteeri keskittyy virastojohtajan tyyliseen henkilöstöpolitiikkaan ja kalliiden palvelujen ostamiseen sen sijaan, että arvostettaisiin sekä tuettaisiin järjestötyötä ja -väkeä, jotka kuitenkin tekevät sen ratkaisevan työn. Kentän poliittisen äänen esiin tuominen puuttuu kokonaan. Sekoilu vaalien siirtoa vastaan ja siirtopäätöksen pahoittelu ei ainakaan edustanut ymmärrystä kentän ajattelusta ja puolueen edusta, toinen vastaaja moittii.

Ryhmäpuheenjohtaja Antti Kurvinen saa kiitosta varsinkin esiintymistaidoistaan.

– Hyvä ulosanti ja rohkeutta kärjistää tarvittaessa, taitava puhuja. Välillä ehkä innostuu liikaa, siksi laittaisin ysin perään miinuksen, eräs puoluevaltuutettu arvioi.

– Antti lähtee turhan herkästi persujen räkytykseen mukaan, toinen vastaaja kritisoi.

Kärkikolmikon peesiin puoluevaltuutetut nostavat puoluevaltuuston puheenjohtajan Liina Tiusasen ja varapuheenjohtaja Petri Honkosen. Molemmat saavat arvosanakeskiarvokseen 8,2, mutta Tiusanen alaspäin ja Honkonen ylös pyöristettynä.

– Todella hyvä, uudenlainen tapa osallistaa puoluevaltuuston jäsenet näihin puolueen kannalta tärkeisiin prosesseihin. Emme ole kumileimasimia vaan aitoja vaikuttajia ja kaikkien maakuntien ääni saadaan kuuluviin, muuan puoluevaltuutettu kiittelee Tiusasta.

Myös Honkosen työssä nähdään oikeaa otetta.

– Varapuheenjohtajista selkeästi näkyvin. Ottaa napakasti kantaa ja linjaa jämerästi etenkin talous-, työllisyys-, ja metsäasioissa, muuan puoluevaltuutettu kiittelee.

– Petri saavuttaa luottamusta maaseudun kansan syvissä riveissä. Puolueen tulevaisuuden kannalta elintärkeää, toinen vastaaja arvioi.

Puoluejohdosta kriittisimmät arviot saivat varapuheenjohtajat Markus Lohi ja Riikka Pakarinen. Lohi sai arvosanakseen 7,8 ja Pakarinen 7,5.

– Pidän tämän miehen tyylistä joka päivä enemmän: selkeäsanainen ja uskaltaa nostaa käden ylös virheen merkiksi, muuan puoluevaltuutettu kiittelee Lohen työskentelyä.

– Omissa ulostuloissaan suoriutunut ihan kelvollisesti, jää ehkä vähän suotta ministeriemme varjoon, toinen pohdiskelee.

Pakarinen saa kiitosta muun muassa kansainvälisorientoituneesta osaamisestaan, jonka nähtiin tekevän puolueelle todella hyvää. Toisaalta eduskunnan ulkopuolisen varapuheenjohtajan näkyvyyden puutteesta tulee moitteitakin.

– Jäänyt liikaa taustalle, en oikein osaa kommentoida muuta, muuan puoluevaltuutettu toteaa.

Suomenmaan keskustan puoluevaltuutetuille viime viikolla lähettämään kyselyyn vastasi 48 valtuutettua.

Keskustan puoluevaltuustossa on 135 jäsentä.

Kommentit (1)

  • Lukija9

    Soon tuasta Kurvisen Antista kovaa vauhtia kehittymäs uuren sukupoloven ”Lakeuksien lukko” Siinä on aika palijo kauhavalaasen teräksen lujuutta ja härmäläästä junkkarien jääräpääsyyttä, joilla päästähän viälä kauemmas kun pihaveräjältä maantiälle. Miäs osaa sanua oma-alootteesesti ja perustella, ku on sanottavaa. Eikä se anna kenenkä tahansa tulla silimille hyppimähän. Täs tuli hönkäästyksi muutama mainesana Antista ja auta ja varijele, ku nuarelle miähelle alakaa parta ja pulisongit kasvamahan ja muutama potkukelekanjäläki tuloo poskille, niin se on poliittisesti ja karismaattisesti pitelemätöön roikovartisissa asteleva kunnioitettu härmäläänen Junkkari.
    Se ei oo viälä siltoja takanansa polttanu, notta ministeriainesta kerta kaikkiahan!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen