Yksi ministereistä yli muiden keskustan puoluevaltuutettujen silmissä – pahnanpohjimmaisestakaan ei epäselvyyttä

Puoluevaltuustokysely

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) saa Marinin hallituksen ministereistä ylivoimaisesti eniten tunnustusta keskustan puoluevaltuutetuilta.

Suomenmaan puoluevaltuustokyselyssä peräti 92 prosenttia vastaajista nosti Vanhasen hallituksen kolmen onnistuneimman ministerin joukkoon.

Toiseksi onnistuneimmaksi ministeriksi keskustan puoluevaltuutetut nostivat elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.). Lintilän nimesi kolmen parhaan ministerin joukkoon 54 prosenttia vastaajista.

– Vanhanen ja Lintilä ovat olleet linjassaan johdonmukaisia ja selväsanaisia, puhuneet asioista suoraan ja kaunistelematta mutta uskaltaneet myös antaa toivoa kun siihen on ollut mahdollisuus, muuan puoluevaltuutettu perustelee.

Lähelle Lintilää ylsi tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.). Hänet nosti kolmen kärkeen 52 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Kärkikolmikon takana seuraavina tulivat puolustusministeri Antti Kaikkonen (40 %), maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (36 %) ja pääministeri Sanna Marin (15 %).

Heikoimmin onnistuneeksi ministeriksi keskustan puoluevaltuutetut nimesivät koronan hoidossa profiloituneen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.). Hänet nosti kolmen heikoimman ministerin joukkoon 57 prosenttia vastaajista.

– Kiurun viestintä on välillä ollut vaikeaselkoista, vaikkakin hän on siinä kyllä kehittynyt tai sitten olen oppinut ymmärtämään häntä, muuan puoluevaltuutettu pohtii.

Toiseksi heikoimmaksi arvioitiin ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.). Hänet nimesi kolmen heikoimman ministerin listalleen 49 prosenttia keskustan puoluevaltuutetuista.

– Oman toimialan työ ontuvaa. Ei yhteistyötä havaittavissa toisten ministerien kanssa. Perustiedot hukassa, Mikkosta ripitetään.

Kolmanneksi heikoimmaksi nimettiin ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), joka löytyi kolmen heikoimmaksi arvioidun ministerin joukosta 43 prosentilla vastaajista.

– Haavisto mokasi pahasti, eikä hänellä tai puolueellaan ollut kanttia kantaa vastuuta. Arvostus meni, ulkoministeriä moititaan.

Oppositiolle keskustan puoluevaltuutetut antavat melko tylyn arvosanan 6,4.

Pari vastaajaa antoi oppositiolle tunnustusta siitä, että politikointia koronalla on vältetty. Toiset taas näkivät asian toisin päin.

– Surkeaa. Kokoomuksen selkäranka on kuin kuoritulla katkaravulla. Koko porukan suunta näyttää hävinneen heti kun ministerimersun takavalot hävisivät näkökentästä, muuan vastaaja lyttää ja lataa perussuomalaisia vielä lujempaa:

– Jos kokoomus seilaa ulapalla ilman kompassia, on PS vajonnut valtameren pohjamutiin, alemmas kuin kukaan IKL:n jälkeen. Vastuutonta, tyhjää uhoa.

Puoluevaltuutetuilta kysyttiin myös arviota keskustan kannatusprosentista kesäkuun kuntavaaleissa. Arviot asettuivat 11,2 prosentin ja 20 prosentin väliin. Keskiarvoksi tuli tasan 15 prosenttia.

Suomenmaan viime viikolla lähettämään kyselyyn vastasi 48 puoluevaltuutettua 135-jäsenisestä puoluevaltuustosta. Keskustan puoluevaltuusto kokoontuu etänä ensi viikonloppuna.


Uutista korjattu 22.4. klo 10.17: Krista Mikkosen nimesi kolmen heikoimman ministerin listalleen 49 prosenttia keskustan puoluevaltuutetuista, ei 59 prosenttia, kuten uutisessa alun perin todettiin.