Saarikko pitää oven raollaan perussuomalaisille, mutta varoittaa: “On asioita, joissa ei sovi pelleillä“

Politiikka

Annika Saarikko (kesk.) ja Jussi Halla-aho (ps.) kommentoivat politiikan toimittajien tentissä johtamiensa puolueiden kykyä tehdä yhteistyötä keskenään.

Saarikko alleviivasi keskustan olevan ”vanha kunnon yhteistyöpuolue”, joka pitää lähtökohtaisesti kaikki ovet avoinna.

– Ihmisarvo ja ihmiskäsitys ei (kuitenkaan) ole sellainen (asia), josta puolueella olisi tinkimisen varaa. Perussuomalaisten riveistä esitetyt leimaukset esimerkiksi ihmisten ihonvärin perusteella ovat sellainen asia, joka ei keskustalle käy. On asioita, joissa ei sovi pelleillä.

Silti Saarikko näkee, että lopulta ”ohjelma ratkaisee”.

Hän varoittikin oppositiojohtajaa siitä, että hallitusvastuussa asioilla on tapana muuttua odotettua monimutkaisemmiksi.

Halla-aho puolestaan pitää keskustaa sekä ohjelmaltaan että arvopohjaltaan joustavana puolueena.

Hän ei usko, että keskustan ja perussuomalaisten yhteistyö kaatuisi ”asiallisiin ristiriitoihin”.

Halla-aho tulkitsee, että valtamedia on nykyisen hallituspohjan kannalla.

PS-pomo kokee, että siksi keskustalta ja kokoomukselta kysellään jatkuvasti niiden kantoja yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa.

– Perussuomalaisten kanssa yhteistyön tekeminen on käytännössä ainut vaihtoehto nykyiselle hallituspohjalle.

Halla-aho totesi taannoin Helsingin Sanomien haastattelussa uskovansa, että keskusta päättää hallitustaipaleensa jatkosta kuntavaalien jälkeen.

– Uskon, että jos kepu saa perusteellisen selkäsaunan kuntavaaleissa, se lähtee hallituksesta. Olen jopa täysin varma tästä asiasta, Halla-aho ennusti.

Saarikko kuitenkin korosti edustavansa vakautta koronakriisin keskellä.

– Keskustalle hallitusvastuu ei ole ollut helppo paikka, koska viime vaalikausi on tuloksekas työllisyyden ja kansantalouden näkökulmasta.

Kovasta työstä palkkioksi tuli kuitenkin suuri epäonnistuminen eduskuntavaaleissa.

Saarikko myönsi, että keskustan olisi helpompi huudella oppositiossa.

Hänestä puolueiden ”kokemusmaailmat” kuitenkin eroavat siinä, että keskusta on ”yhteistyön ja sillanrakennuksen puolue”.

Kommentit (2)

 • Lukija67

  Hetkinen,keskusta on 10% puolue ja perussuomalaiset on 20%.
  Jos tässä jonkun pitää ovea raottaa niin kirjoittakin varmasti ymmärtää että se ei ole keskusta.
  Hiukan asiaa näihin kirjoituksiin,

 • Lukija26

  Keskusta on hallitusvastuuta kantava puolue ,jota Ei gallupit horjuta . Sen on hetki hetkeltä seurattava KORONANKIN vaikeuksien lisäksi ,miten ”taloudellinen kehitys tulee kulkemaan tasapuolisesti maan kaikilla kolkilla” ?Huomioiden myös eri ”alueiden erityisosaaminen ja sen edelleen kehittäminen ”. Perussuomalaisille voi tulla seinä vastaan jo lähiaikoina ”jyrkän maahantulopolitiikan vuoksi” . Suomessa EI tule tulevaisuudessa riittämään oma työväki pitämään tällaisen elintason ylläpitämiseksi ,koska ”alenevat ” lapsimäärät ,tulevat viemään jo itsessään kehitystä alenevilla alueilla alaspäin . Sen ylläpitämiseksi pitää tehdä entistä aktiivimmin töitä jotta saadaan ihmiset asumaan kannattavasti siellä missä haluavat ja myös juuret löytyvät ? Olisi hyvä tietää mikä on PS:n vaihtoehto syrjäalueiden ihmisten elintason kohottamiseksi tulevina aikoina ? Nyky yhtälö Ei kertakaikkiaan tule toimimaan ? Kasvavia maita Eurooppassa tulee olemaan Saksa ja Puola ,jossa maahantulevia nuoria tulevaisuuden tekijöitä virtaa lähimaista ko. maihin (äskeinen HS-kirjoitus oli hyvin valaiseva). Myös tulevaisuuden investoinnit virtaavat näihin maihin ,joissa imua ja kykyä järjestää kannattavaa yritystoimintaa ,jo oleville ihmisille sekä uusiin tarpeisiin . Sopeutuminen jo aloitettu helpottamalla työhön pääsemistä ulkomaiselle työvoimalle . Sama tilanne kuin Ruotsi teki (60 ja 70)luvuilla .
  Tässäpä mietinnän paikka meille kaikille ? Hallittu maahanmuutto mahdollisuus ja yrityselämälle mahdollisuudet kehittyä ja investoida . Nyky syntyvyys Ei tähän auta Suomessa . Ei tarvitse kun kävelee Helsingin kaduilla kuulee katutyömailla eestiä ja muita kieliä entistä enemmän . Missä ovat suomalaiset työmiehet ja naiset ? Valuuko osaminen tällakin alueella muihin maihin ? Ainakin poliittisten päättäjien pitää olla hereillä jo nyt ,jos Ei ole huomattu tätä asiaa.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen