Saarikko löysi ketunhännän oppositiojohtajien puheista – Purra maalaa Suomesta synkän saaren täynnä kauhua ja köyhyyttä, rahaministeri näkee

Budjettikeskustelu

Keskustaa johtava valtiovarainministeri Annika Saarikko otti oppositiojohtajien puheet syyniin ensi vuoden budjetin lähetekeskustelussa.

Kokoomusjohtaja Petteri Orpon pitämässä ryhmäpuheenvuorossa Saarikko kiinnitti huomiota siihen, että kokoomus kokee kaikkien suomalaisten olevan hyvin huolissaan Suomen taloudesta.

– Kaikki ne tiedot mitä meillä on ennusteista ja tilastoista kuvaavat, että suomalaisten kotitalouksien luottamus omaan ja Suomen talouteen on ennätyksellisen vahvaa juuri nyt, Saarikko huomautti.

Hän tivasi kokoomukselta listaa siitä, mistä puolue olisi valmis leikkaamaan, koska se kritisoi nyt valtion velkaantumista.

– Missä se lista on? Liki seitsemän miljardia alijäämää, jota olen koettanut parhaan kykyni mukaan perustella, se on iso summa. Mutta mitä tapahtuisi kansalaisten luottamukselle, jos etenisimme miljardivauhtia sen pienentämisessä, edustaja Orpo? Se olisi leikkauksia perusturvaan, se olisi leikkauksia peruskouluun ja niin edelleen. Niihinkö te olette valmis?

– Kaltaistanne oppositiopoliitikkojen kainaloon kannattaa kurkistaa, nimittäin sieltä saattaa vilkkua eriarvoisuutta lisäävä ja luottamusta rapauttava ketunhäntä.

Saarikko sanoi, ettei hän halua olla rakentamassa sellaista Suomea, jota perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kuvaili ryhmäpuheenvuorossaan.

– Oppositiojohtaja Purra, teidän puheenvuorossa maalattiin Suomi, joka on kuin synkkä saari täynnä kauhua ja köyhyyttä.

Saarikko jäi myös miettimään, kannattaako perussuomalaiset työperäistä maahanmuuttoa vai ei.

– Onko tienne nuivan näivettymisen tie?

Saarikko sanoi kuitenkin yhtyvänsä Purran arvioon siitä, että ilmastotoimet on tehtävä sosiaalisesti ja alueellisesti oikeudenmukaisesti.

– Suomalaiset täytyy pitää mukana tässä vakavan ilmastonmuutoksen torjunnan työssä niin, että laskua siitä ei lähetetä heikompiosaisille suomalaisille.