Ranskassa jatkettu terrorisminvastaisia ratsioita

Terrori-iskut

Ranskassa poliisi on tehnyt varhain tänään lähemmäs 130 ratsiaa, kertoo maan sisäministeri Bernard Cazeneuve. Tarkempaa tietoa ratsioista ei toistaiseksi ole.

Eri puolilla Ranskaa on tehty lukuisia ratsioita Pariisin perjantaisten terrori-iskujen jälkeen. Toissa yönä ratsioita tehtiin yli 150.

Niiden yhteydessä pidätettiin 23 ihmistä ja takavarikoitiin 31 asetta. Maahan julistettiin lauantaina poikkeustila terroristi-iskujen takia.

Ranska aikoo myös palkata iskujen seurauksena 10 000 uutta poliisia ja muita turvallisuusviranomaisia.

Pääministeri Manuel Vallsin mukaan tästä seuraa se, että Ranska ei saavuta Euroopan unionin taloustavoitteita, koska sen turvallisuusmenot kasvavat.

– Euroopan komission täytyy ymmärtää. Taistelu Isisin taistelijoita vastaan ei koske ainoastaan Ranskaa vaan koko Eurooppaa, Valls kommentoi asiaa.

Ranska teki yöllä myös uusia iskuja äärijärjestö Isisiä vastaan Syyriassa, kertoo armeijan edustaja.

Edustajan mukaan iskut kohdistuivat jälleen Raqqan kaupunkiin. Iskujen kohteena oli Isisin komentopaikka ja rekrytointikeskus.

Ranska pommitti raskaasti Isisin asemia Raqqassa viimeksi sunnuntaina. Raqqa on merkittävin Isisin hallitsemista kaupungeista Syyriassa.

Ranskan presidentti Francois Hollande ilmoitti myös, että Ranska lähettää lentotukialuksen Välimeren itäosaan tehostaakseen ilmaiskujaan Syyriassa.

Ranskan merivoimien lippulaiva saapuu Syyrian tai Libanonin edustalle viikonloppuna. Presidentti Hollanden mukaan tukialus kolminkertaistaa Ranskan kyvyn iskeä ääri-islamistien asemiin.

Lentotukialuksella on 26 hävittäjäkonetta. Ranskalla on nyt Lähi-idässä yhteensä 12 hävittäjää, jotka operoivat Arabiemiraateista ja Jordaniasta.