Puoluesihteeri Pirkkalainen ei pettynyt HS-gallupin tuloksesta: ”Keskustalle paras gallup on nyt täällä toreilla ja vaaliteltoilla”

Keskusta

Keskustan puoluessihteeri Riikka Pirkkalainen suhtautuu viileän neutraalisti tänään julkaistuun HS-puoluekannatusgallupin tulokseen.

Kyselyn mukaan puolueiden voimasuhteet olivat säilyneet lähestulkoon ennallaan helmikuun puolivälistä maaliskuun puoliväliin ulottuneella ajanjaksolla.

Juha Sipilän hallituksen ero tapahtui juuri ennen kyselyn viimeistä viikkoa.

– Siitä olen tyytyväinen, että Hesari oli nostanut myös itse jutussaan näkyvästi esiin juuri tämän ajankohtaan liittyvän asian. Yhden viikon aikana ei kovin monta sataa ihmistä ehditä tavoittamaan, Pirkkalainen huomauttaa.

Keskustalle HS-gallup näytti 0,4 prosentin miinusta. Kyselyn tulos ei Pirkkalaisen mukaan sisältänyt mitään yllättävää.

– Tulos oli ihan odotettu ja linjassa edellisten mittausten kanssa. Keskustalle paras gallup on nyt täällä toreilla ja vaaliteltoilla, hän muistuttaa.

– Eilen Oulussa ja tänään Kokkolassa ihmisiä on ollut todella paljon liikkeellä ja tilaisuuksien henki on ollut todella hyvä, yleisötapahtumasta tavoitettu puoluesihteeri kommentoi.

Pirkkalainen ei halunnut lähteä arvioimaan sitä, pitäisikö vaalikenttien hyvä pöhinä näkyä keskustan osalta selkeämmin jo esimerkiksi seuraavassa Ylen gallupissa, jota odotetaan julkaisuun ensi viikon torstaina.

– Toki kyselyjä seurataan, mutta tällä hetkellä ajatukset ovat enemmän kentällä tehtävässä vaalityössä. Samaa olemme yrittäneet painottaa myös omalle kenttäväelle.

– Tärkeintä ei ole nyt odottaa seuraavaa gallupia, vaan minulla ainakin kaikki odotukset kohdistuvat tällä hetkellä huhtikuun 14. päivään, hän painottaa.