Poliisihallitus kertoo olevansa useasti yhteydessä Veikkaukseen markkinoinnin vuoksi

Poliisihallitus ei ole vielä aloittanut toimia Veikkauksen viikonlopun kiisteltyjen radiomainosten vuoksi. Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Saaramia Varvio kertoo, että asia otetaan tarkasteluun välittömästi, kun väkeä palaa lomilta.

Varvion mukaan Poliisihallitus käy Veikkauksen kanssa keskusteluja useasti monista eri asioista. Veikkaukselle on lähetetty markkinointia koskevia selvityspyyntöjä, mutta varsinaista markkinoinnin laittamista tauolle ei ole toistaiseksi edellytetty.

– Valvovana viranomaisena olemme aloitteellisia jatkuvasti, kun tarvetta ilmenee, Varvio sanoo.

Poliisihallitus on pyytänyt Veikkaukselta tänä vuonna selvityksiä kolmessa asiassa, joista yksi on aiemmin kesällä kohua aiheuttanut Keno-mainos. Lisäksi Veikkaukselta on pyydetty normaali vuosiselvitys.

– Olemme puuttuneet johdonmukaisesti markkinoinnin määrään, laatuun ja sisältöön kirjallisesti ja toki myös suullisesti, Varvio kertoo.

Varvion mukaan Poliisihallitus pyrkii lähtökohtaisesti ohjaamaan Veikkauksen markkinointia selvityspyyntöjen avulla. Laki sallii kuitenkin myös järeämmät keinot, jos rahapeliyhtiö ei noudata määräyksiä.

– On mahdollista kieltää rahapelin markkinointi, ja asettaa kiellon tehostamiseksi uhkasakko, Varvio sanoo.