Perussuomalaisten Tavio kysyi joulupukin valtuuksista ja Korvatunturin tiedustelumäärärahoista – pääministeri Marin vakuutti joulun värimaailman pysyvän punavihreänä

Eduskunnan kyselytunti

Vuoden viimeinen eduskunnan kyselytunti päättyi perinteiseen joulukysymykseen, jonka esitti tällä kertaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Tavio pohjusti kysymyksensä muistuttamalla, että vuosi sitten eduskuntavaalien alla kaikki vakuuttivat olevansa kilttejä. Sittemmin on satanut syytöksiä, että joku olisi ollut tuhma.

– Opposition mielestä hallitus on ollut tuhma ja hallituksen mielestä oppositio. Koska tästä asiasta on epäselvyyttä niin esitänkin, että tuhmuuden mittaaminen ulkoistetaan jatkossakin Lappiin sijoitettuun huippuluokan tiedustelu-keskukseen, jolle myönnetään jälleen valtion varoista valtavan kokoinen salainen budjetti.

Korvatunturille sijoitettavan salaisen tiedustelukeskuksen toimintamalliksi Tavio esitti edelleen, että massiivinen joukko tontuiksi kutsuttavia agentteja jalkautuu ihmisten ikkunoiden taakseselvittämään näkö- ja kuulohavainnoin kansalaisten käytöstä.

Tavio esitti Korvatunturin valvonta-alueeksi jatkossakin koko maapalloa.

– Tiedustelun loppuraportin antaa vuosittain suoraan seuratuille kohdehenkilöille tiedustelukeskusta johtava Pukki, ja palkitsee hyväkäytöksiset ihmiset runsain lahjoin.

Lopuksi Tavio toivotti koko eduskunnalle hyvää joulua ja kysyi hallitukselta, antaako se täydet toimivaltuudet tälle erityistehtävää suorittavalle joulupukille.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) vakuutti, että hallitus tulee pitämään joulupukin toimivaltuuksista täysimääräisesti kiinni, vaikkei hallitusohjelmassa olekaan asiasta erillistä kirjausta.

– Tässä yhteydessä on hyvä mainita myös hallituksen hyvät infrainvestoinnit, jotka omalta osaltansa tukevat joulupukin toimintaa täällä. Vakuutan kysyjälle myös, että meillä ei ole tavoitteena muuttaa esimerkiksi joulun värimaailmaa. Joulupukin nuttu pysyy siis tulevaisuudessakin punaisena ja kuusi vihreänä, pääministeri linjasi.