Perussuomalaiset esittää epäluottamusta hallitukselle: "Turhia menoja ei karsita"

Eduskunta

Perussuomalaiset jättää tulevan välikysymyskeskustelun yhteydessä oman epäluottamusesityksensä hallitukselle.

Oppositiopuolueen mukaan hallituksen kehysriihen tulokset eivät tarjoa tiekarttaa julkisen talouden tasapainottamiseksi. Puolue syyttää hallitusta siitä, että se kasvattaa valtionvelkaa ja nostaa veroja.

– Turhia menoja ei karsita eikä niiden syihin, kuten haitalliseen maahanmuuttoon, puututa. Rahaa nieleviä jättiläishankkeita, kuten soteuudistusta ja oppivelvollisuuden pidentämistä, ei panna jäihin. Maailman kunnianhimoisimmasta ilmastopolitiikasta ei tingitä, perussuomalaiset toteaa tiedotteessaan.

Perussuomalaiset itse lupaa kevennyksiä yritysten ja palkansaajien verotukseen.

Jussi Halla-ahon johtama puolue yhtyy suurelta osin kokoomuksen, kristillisdemokraattien ja nyt-liikkeen välikysymykseen, jossa kritisoidaan hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa.

Perussuomalaiset ei silti lähde siihen mukaan.

– Syynä on se, että kokoomus hallituksen tavoin haluaa lisätä dramaattisesti halpatyövoiman maahantuontia. Halpatyövoima syrjäyttää suomalaisia työntekijöitä, polkee palkkoja, lisää väärinkäytöksiä ja harmaata taloutta sekä heikentää julkisen talouden tilaa ja pahentaa kestävyysvajetta.

Lisäksi perussuomalaiset ei pidä kokoomuksen kritiikkiä uskottavana, sillä puolue ei yksiselitteisesti vastusta EU:n elpymispakettia.

– Kokoomus ei liioin kyseenalaista hallituksen suuruudenhulluja ilmastotavoitteita ja muuta EU:ta kunnianhimoisempaa hiilineutraalisuustavoitetta, joka vahingoittaa etenkin teollisuuden ja kuljetusalan toimintaedellytyksiä ja nostaa asumis- ja liikkumiskustannuksia.