Paavo Väyrynen hyväksyy Päivi Räsäsen anteeksipyynnön

Päivi Räsänen

Paavo Väyrynen kertoo tiedotteessaan antavansa Päivi Räsäselle anteeksi. Räsänen pyysi Väyryseltä avoimella kirjeellään anteeksi puheitaan viihdeohjelmassa viime viikonloppuna.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän puheenjohtaja Räsäseltä kysyttiin MTV-liven uutisaamussa 10 pikakysymystä, joihin piti vastata sanoilla ”yliarvostettu” tai ”aliarvostettu”.

– Yhtenä pikakysymyksistä kysyttiin Paavo Väyrysestä. Valitsin sanan ”yliarvostettu” pohtien viime vuosien surullisia käänteitä hänen urallaan. Mutta vastasin väärin ja tätä kadun. Toivon, että voisin tämän korjata, Räsänen totesi kirjeessään.

– Nämä ”revolverikyselyt” ovat yleensä vaikeita – jälkikäteen moniakin kohtia saattaisi sanoa paremmin ja osuvammin. Usein näitä on turha lähteä jälkikorjailemaan, mutta soimaava omatuntoni vaatii nyt kuitenkin yhden julkisen korjauksen, koska se kohdistui suoraan ihmiseen.

Anteeksipyyntö on hyväksytty, kirjoittaa keskustan ex-puheenjohtaja Väyrynen.

– Kristillisdemokraatteihin ja Päivi Räsäseen henkilökohtaisesti olen aina suhtautunut myönteisesti. Kun toimin Keskustan puheenjohtajana 1980-luvulla kutsuimme SKL:n mukaan keskiryhmien yhteistyöhön.

Väyrynen kertoo, että häntä jäi kuitenkin vaivaamaan se, että Räsänen perusteli lausuntoaan Väyrysen viime vuosien toiminnalla.