Päivi Räsänen pyytää anteeksi Paavo Väyryseltä – "Vastasin väärin ja tätä kadun"

Päivi Räsänen

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen on julkaissut sometileillään anteeksipyynnön keskustakonkari Paavo Väyryselle. Hän on lähettänyt anteeksipyynnön Väyryselle myös henkilökohtaisesti.

Räsäseltä kysyttiin MTV-liven uutisaamussa 10 pikakysymystä, joihin piti vastata sanoilla ”yliarvostettu” tai ”aliarvostettu”.

– Yhtenä pikakysymyksistä kysyttiin Paavo Väyrysestä. Valitsin sanan ”yliarvostettu” pohtien viime vuosien surullisia käänteitä hänen urallaan. Mutta vastasin väärin ja tätä kadun. Toivon, että voisin tämän korjata, Räsänen toteaa.

– Nämä ”revolverikyselyt” ovat yleensä vaikeita – jälkikäteen moniakin kohtia saattaisi sanoa paremmin ja osuvammin. Usein näitä on turha lähteä jälkikorjailemaan, mutta soimaava omatuntoni vaatii nyt kuitenkin yhden julkisen korjauksen, koska se kohdistui suoraan ihmiseen.

Räsäsen mukaan hänen olisi pitänyt Väyrysen kohdalla sanoa ”aliarvostettu”.

– Hän on tehnyt pitkän elämäntyön isänmaan hyväksi ja sitä on syytä kunnioittaa. Hän on joutunut kohtuuttoman arvostelun kohteeksi monessa käänteessä. Ja ennen kaikkea ketään ihmistä ei voi arvostaa liikaa.

– Sanavalintani tässä oli Paavo Väyrysen arvoa loukkaava – ja varmasti myös hänen tukijoitaan. Vilpittömästi anteeksi, Räsänen kirjoittaa.