Orpo kiittää hallitusta järeistä toimista koronaviruksen leviämisen estämiseksi – "Nyt tuli oikeanlaisia ratkaisuja"

Koronatoimet

Oppositiopuolue kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo on tyytyväinen, että hallitus nyt totesi Suomen olevan poikkeustilassa koronaviruksen takia.

– On hyvä, että se on nyt sanottu, ja olen tyytyväinen niihin järeisiin toimiin, mitä hallitus nyt esitteli koronaviruksen leviämisen estämiseksi, Orpo kommentoi STT:lle hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Orpon mukaan valmiuslain käyttöönotto vaatii suomalaisilta nyt paljon yhtenäisyyttä ja määrätietoisuutta.

Hänen mielestään on erittäin tärkeää, että hallitukselta tuli selkeät ohjeet siitä, miten toimitaan laajalla rintamalla koko yhteiskunnassa, kouluissa, vanhustenpalveluissa ja työpaikoilla.

– Tälle on ollut valtava tarve ihmisten arjessa, ja nyt tuli oikeanlaisia ratkaisuja.

Hallituksen julkistama noin viiden miljardin euron rahoituspaketti yrityksille on sen sijaan Orpon mielestä alkuunsa riittämätön ja sadan miljoonan euron lisätalousarvio kovin pieni.

– Perehdyn siihen vielä paremmin, mutta on aivan selvää, että sillä puolella tarvitaan nopeasti enemmän ja lisää toimia, joilla pystytään pitämään yritysten ja erityisesti palvelualojen yritysten kassatilanne kunnossa, jotta työpaikat säilyvät ja ihmisille voidaan maksaa palkkaa.

Orpo olisi kaivannut hallitukselta samansuuntaisia ratkaisuja kuin Tanska, Ruotsi ja Norja ovat tehneet, joilla tuetaan yritysten palkanmaksua kriittisessä tilanteessa.

– Myös työmarkkinoiden joustot jäivät nyt työmarkkinajärjestöjen jatkoneuvotteluihin, mutta olisin kaivannut niitä nyt jo.

Orpon mielestä hallituksen koko talouspolitiikka täytyy rakentaa uudelle pohjalle, mutta se on seuraavan vaiheen työ.