Omistajaohjausministeri Tuppurainen: Valtio pyrkii varmistamaan, että Suomessa on vahva lentoyhtiö myös tulevaisuudessa

Finnair

Finnair on valtiolle strategisen intressin yhtiö, Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) sanoo Twitterissä.

– Lentoyhteydet ovat Suomelle välttämättömät ja yhtiön merkitys Suomen kansantaloudelle on suuri. Pidän tärkeänä sitä, että Finnair on valmis lisäämään liikennettä nopealla aikataululla kysynnän kasvaessa, hän kirjoittaa.

Keskustelu Finnairin ympärillä käynnistyi Ylen uutisesta, jonka mukaan lennot eivät välttämättä jatku joillain maakuntakentillä koronakriisin jälkeen. Sunnuntaina Finnair tiedotti, että  yhtiö ei aloi­ta len­to­ja Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemiin ja Kokkolaan vielä kesän 2020 aikana. Näiden lentoasemien talvikauden tilannetta arvioidaan elokuussa.

Omistajaohjausministeri ei ota suoraan kantaa maakuntakenttien tilanteeseen.

– Vastuullisena omistajana valtio omalta osaltaan pyrkii varmistamaan, että Suomessa on vahva lentoyhtiö myös tulevaisuudessa, kun poikkeusolojen jälkeen päästään palaamaan normaaliin aikaan, Tuppurainen sanoittaa.

Aiemmin sunnuntaina Tuppurainen kommentoi STT:lle, ettei hänellä ole kommentoitavaa Finnairin lentoreittien lopettamista koskeviin huhuihin.

– Pörssiyhtiönä Finnair tiedottaa itse toimintaansa liittyvistä asioista, Tuppurainen sanoi.