Keskustan Vehviläinen muistuttaa valtio-omisteista Finnairia: "Yhteiskuntavastuuseen sisältyy kotimaan lentoliikenteen turvaaminen"

Finnair

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Anu Vehviläinen on tyrmistynyt mediatiedoista, joiden mukaan Finnair lopettaisi mahdollisesti kokonaan lentoliikenteen Joensuuhun, Kajaaniin, Jyväskylään, Kokkolaan ja Kemiin.

– Jos näin tapahtuisi, se merkitsisi valtavaa iskua Pohjois-Karjalan, Kainuun, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan ja Lapin maakunnille, niiden yrityksille ja ihmisille. Näin ei voi käydä, Vehviläinen kirjoittaa Facebookissa.

Finnair on luvannut tiedottaa maanantaina maakuntien toimijoita suunnitelmistaan. Vehviläisen mukaan on välttämätöntä, että yhtiö pystyy hälventämään viikonloppuna syntyneet valtavat huolet kotimaan lentoliikenteen alasajosta.

Keskustaedustaja muistuttaa, että valtio-omisteisen Finnairin yhteiskuntavastuuseen sisältyy mitä merkittävimmissä määrin kotimaan lentoliikenteen turvaaminen.

Vehviläinen muistuttaa, että eduskunnassa on parhaillaan käsittelyssä tämän vuoden 3. lisätalousarvio, jossa Finnairille osoitetaan 700 miljoonan euron pääomitus. Pääomitus on tarpeen koronakriisin vuoksi.

– Vaikea on kuitenkin nähdä, että Finnairin tukemisen perustana olisivat yksinomaan ulkomaan lennot: vähintään yhtä tärkeää on, että yhtiö huolehtii laajan Suomen omista yhteyksistä, Vehviläinen lataa.