MTV Uutiset listasi kannabiksen laillistamista kannattavat ehdokkaat – mukana yksi keskustalainen

Eduskuntavaalit 2019

Ainoastaan yksi keskustan kansanedustajaehdokkaista kannattaa kannabiksen dekriminalisointia tai laillistamista, selviää MTV Uutisten vaalikoneesta.

Vaalikoneessa esitetään väite: Kannabiksen käyttö pitää sallia Suomessa. Keskustan ehdokkaista vain Pirkanmaan vaalipiirissä ehdolla oleva 21-vuotias Joonas Soukkio on väitteen kanssa täysin samaa mieltä.

Soukkion mukaan kannabiksen käyttö on yleistynyt sekä Suomessa että Euroopassa. Nyt raha valuu pimeille markkinoille.

– Laillistamalla kannabiksen siitä saadut tuotot voidaan käyttää ennaltaehkäisevään toimintaan, terveyspalveluiden kehittämiseen ja tutkimukseen, Soukkio perustelee vastaustaan.

Kannabiksen laillistaisi tai dekriminalisoisi 131 kansanedustajaehdokasta. Eniten asiaa kannatetaan piraattipuolueessa, jonka ehdokkaista 44 sallisi vapaamman tupruttelun.

Seuraavaksi eniten kannattajia löytyy vihreiden ja liberaalipuolueen ehdokkaista. Vihreillä on MTV Uutisten vaalikoneen mukaan 19 ehdokasta, jotka ovat väitteen kanssa samaa mieltä.

Joitakin asiaan myönteisesti suhtautuvia henkilöitä on niin perussuomalaisissa, SDP:ssä, vasemmistoliitossa, seitsemän tähden liikkeessä kuin RKP:n joukoissa. Kokoomuksen ehdokkaistakin kolme sallisi kannabiksen dekriminalisoinnin tai laillistamisen.

Sen sijaan kristillisdemokraattien ehdokkaista ei löydy ketään, joka ajaisi vapaampaa politiikkaa kannabiksen suhteen.

 Juttua päivitetty klo 13:08. Lisätty perussuomalaiset.

Juttua täsmennetty 23.3. klo 13.30.Toisin kuin jutussa aiemmin väitettiin, myös SDP:n riveistä löytyy neljä ehdokasta, jotka kannattavat kannabiksen vapauttamista.