Ministeri Lintilä paaluttaa IS:lle, miten ravintolat voitaisiin avata – pöytiin tarjoilu ja ovet kiinni Britannian tapaan kello 23 tai 24

Ravintoloiden avaaminen porrastetusti eri alueilla olisi perusteltua, elinkeinoministeri toteaa
Koronakriisi

Ravintoloiden avaaminen porrastetusti olisi perusteltua, koska tautitilanne on edelleen hyvin erilainen eri alueilla, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) Ilta-Sanomien haastattelussa.

Lintilä myöntää, ettei se olisi aivan yksiselitteinen tie, koska sitten alkaisi ravintolamatkailu.

Ministeri paaluttaa lehden haastattelussa muitakin askelmerkkejä ravintoloiden avaamiseen. Lintilän mukaan Suomeen pitäisi palauttaa tarjoilukulttuuri ja anniskelu voisi loppua ravintoloissa Britannian tapaan esimerkiksi kello 23 tai 24.

– Se ei ole mikään ongelma. Suomalainen ruokakulttuuri kääntyy jo eurooppalaiseen puoleen ja syömään mennään kahdeksalta, ministeri jatkaa.

Yökerhojen kohtalo on Lintilän mukaan ravintoloiden avaamisen suurin pulma.

Lintilä on pettynyt siihen, ettei hallitus pystynyt tällä viikolla päättämään ravintoloiden avaamisesta. Hallitus käy ravintoloiden avaamista läpi jälleen tiistaina.

Lintilän mielestä valmistelutyö ravintoloihin liittyen olisi voinut olla parempaa.

– On siinä toivomisen varaa. En ole ihan varma, onko hallituksen tehtävä ryhtyä määrittelemään, paljonko etäisyyden asiakkaiden välillä pitäisi ravintoloissa nyt olla.