Lintilä kuvailee Veitsiluodon sulkemista metsäteollisuushistorian suurimmaksi – ministeriö aloittaa välittömästi rakennemuutostoimien valmistelun

Stora Enso

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan Stora Enson Veitsiluodon tehtaan sulkemisella olisi iso kansantaloudellinen merkitys ja erityisesti alueellinen merkitys. Hän sanoo, että 670:n joutuminen työttömäksi on iso määrä.

–  Nyt tuli sitten satavuotinen historia tiensä päähän Veitsiluodossa näemmä. Taitaa olla Suomen metsäteollisuuden historian suurin sulkeminen, hän totesi työ- ja elinkeinoministeriön koronatukia käsittelevässä lehdistötilaisuudessa.

Lintilän mukaan ministeriö aloittaa välittömästi rakennemuutostoimien valmistelun. Yhteistyötä tehdään kaupungin, ely-keskuksen ja yhtiön kanssa.

–  Olen eilen keskustellut yhtiön maajohtajan kanssa, ja hän lupasi yhteistyötä ja että yritys on mukana tässä vaiheessa.

Hänen mukaansa on vielä kuitenkin ennenaikaista sanoa, mitkä ovat esimerkiksi työllistämiseen ja koulutukseen liittyviä keinoja, joita kipeiten tilanteessa tarvitaan.

Lintilän mukaan Stora Enso on kertonut syyksi sulkemiselle paperin kysynnän voimakkaan alentumisen ja tappiollisen toiminnan. Korona on vauhdittanut kehitystä.

–  Paperin kulutus on vähentynyt entisestään korona-aikana, Lintilä totesi.