Miljoona suomalaista on saanut ensimmäisen koronarokoteannoksen – rokotuskattavuus ykkösannoksen osalta 18,5 prosenttia

Koronarokotukset

Yli miljoona suomalaista on saanut ensimmäisen koronavirusrokoteannoksen, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koronatilannekatsauksessa. Nyt yli 1  025  000 ihmistä on rokotettu vähintään kerran.

80 vuotta täyttäneistä rokotettuja on nyt yli 85 prosenttia ja 70 vuotta täyttäneistä noin 72 prosenttia. Työikäisissä eli 20–64-vuotiaissa rokotettuja on reilut 8 prosenttia ja koko väestössä runsas viidennes.

Eilisen jälkeen koronarokotteen ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut yli 35 000 ihmistä.

Rokotuskattavuus ensimmäisen annoksen osalta on 18,5 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut noin 1,6 prosenttia suomalaisista, yli 91 000 ihmistä.

Tehohoitopotilaiden määrä on vähentynyt viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana. Samoin muun koronavirukseen liittyvän sairaalahoidon tarve on vähentynyt.

Uusien koronavirustapausten määrä vähentyi Suomessa jo ennen pääsiäistä, ja tämä laskusuuntaus jatkuu edelleen. THL arvioi, että annetut suositukset ja rajoitukset sekä ravitsemisliikkeiden sulku ovat selvästi olleet vaikuttavia.

THL:n mukaan hyvä suuntaus saadaan jatkumaan, kun rajoituksia pidetään edelleen yllä eikä niitä pureta liian aikaisin eikä nopeaan tahtiin. Asiantuntijat muistuttavat, että tartuntoja on edelleen paljon, yli 3 000 viikossa.

–  Rajoitusten purkamisen aika ei ole nyt, vaan se tulee vasta myöhemmin, sanoi johtaja Pasi Pohjola STM:stä

–  Varmaankaan tässä vaiheessa ei vielä laajassa mittakaavassa ole näköpiirissä, että rajoituksia kannattaisi lähteä purkamaan.