Mika Lintilä: Metsänomistaja ei voi olla päästöporsastelun maksumies

Vihreää siirtymää ei voi jättää poliittisten ääripäiden riepoteltavaksi, elinkeinoministeri varoittaa.
Metsäpolitiikka

Politiikkatoimilla pitää kannustaa vihreästä siirtymästä kumpuavaan kasvuun, eikä hidastaa sitä, elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) korostaa Suomenmaan blogissaan.

Lintilä antaakin huutia julkisuuteen vuotaneelle EU-komission metsästrategialle.

– Esimerkiksi metsäpolitiikan pitää olla pitkäjänteistä. Meidän ei pidä hyväksyä sellaista eurooppatasolla kaavailtua metsäpolitiikkaa, joka olisi toteutuessaan karhunpalvelus suomalaiselle biotaloudelle ja vihreälle siirtymälle. 

Lintilä alleviivaa, että täkäläinen metsäosaaminen on maailman huipputasoa.

– Suomalainen metsänomistaja osaa pitää huolta omastaan ja siitä hyötyvät viime kädessä kaikki. Ei voi olla niin, että suomalainen metsänomistaja maksaa muiden maiden päästöporsastelua.

Elinkeinoministeri huomauttaa, että jo nyt merkittävin osa kaikista uusista työllistävistä investoinneista liittyy päästöttömän ja ilmastoystävällisemmän tuotannon kysyntään.

– Vihreä siirtymä ei ole lyhytnäköistä ilmastohumppaa, vaan suomalainen ratkaisu hyvinvoinnin ja kestävän talouden ruokkimiseksi.

Lintilän mukaan suomalaisten luonnonvarojen on myös tulevaisuudessa oltava vastaus maailmanlaajuiseen tarpeeseen kamppailla ilmastonmuutosta vastaan.

– Vihreän siirtymän kannalta on tärkeää, ettei sitä jätetä poliittisten ääripäiden riepoteltavaksi. Keskustalaiselle maltin asialinjalle on kysyntää. 

– Koronan jälkeiseen kasvuun pääsemiseksi tarvitaan yhteistyötä, eikä puskista huutelua.