Mauri Pekkarinen Suomenmaan uudessa videosarjassa: En aio äänestää sellaisen ilmastolauselman puolesta, joka kehottaisi julistamaan Eurooppaan ilmastohätätilan – Katso video

Euroopan unioni

Keskustan europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen ei aio äänestää sellaisen ilmastopäätöslauselman puolesta, joka kehottaisi julistamaan Eurooppaan ilmastohätätilan.

Pekkarinen kommentoi asiaa Suomenmaan uudessa Täällä Eurooppa -videosarjassa.

Euroopan parlamentti äänestää torstaina Ranskan Strasbourgissa ilmastotavoitteita linjaavasta päätöslauselmastaan. Pekkarinen korostaa Suomenmaalle, että kyseessä ei ole vielä mikään pysyvä päätös, vaan lähinnä parlamentin tekemä kannanotto ilmastonmuutoksen torjunnan tärkeydestä.

Päätöslauselmaan kaavailtu linjaus ilmastohätätilasta on Pekkarisen mukaan kuitenkin liioiteltu ja turhan dramaattinen veto.

– Minun mielestäni tällaiseen ei ole aihetta, enkä äänestä tulevassa äänestyksessä tällaisen muotoilun puolesta, meppi sanoo videolla.

Pekkarisen videohaastattelun voit katsoa tästä.

Pekkarinen kuitenkin korostaa päästöjen vähentämisen tarpeellisuuden olevan akuutti tosiasia, jota on turha kiistää.

Hän moittii Suomenmaalle perussuomalaisia turhan helpoista vastauksista, kun he usein haluavat kieltää koko ilmastomuutoksen olemassaolon.

Perussuomalaiset ovat usein myös korostaneet, että päästörajoitukset haittaavat suomalaista teollisuutta.

Pekkarisen mukaan kannattaa kuitenkin huomata se, että suomalainen teollisuus itse korostaa ilmastotoimien tärkeyttä ja uskoo sen tuovan lisää menestystä Suomen taloudelle.

– Meillä on uusiutuvia raaka-aineita, ja kun niille on nyt entistä suurempi kysyntä, se tarkoittaa sitä, että voimme myös aineellisesti siitä kaikesta hyötyä.

Pekkarisen mukaan EU-parlamentissa riittää puolustettavaa suomalaisten metsien käytön suhteen. Metsien käytön rajoittaminen tarkoittaisi hänen mukaansa sitä, että ”ampuisimme itseämme jalkaan”.

– Häviäisimme meidän tärkeille muille kilpailijoille eri puolilla maailmaa.

Täällä Eurooppa on Suomenmaan EU-aiheinen videosarja, joka ilmestyy vähintään kerran kuussa.

Sarjassa haastatellaan keskustan europarlamentaarikkoja ajankohtaisista asioista. Pekkarisen haastattelu oli sarjan ensilähetys.

Keskustan toinen europarlamentaarikko on Elsi Katainen.