Liikenneyrittäjä Pekka Möttö ilahtui taksirajoitusten purkamisaikeista

Liikennepolitiiikka

Liikennealan yrittäjä Pekka Möttö ilahtui suunnitelmista keventää taksialan sääntelyä. Kaavailut sisältyvät liikennevaliokunnan mietintöön.

Mötön mukaan on hyvä, jos taksien asemapaikkavelvoite ja määrärajoitukset poistuvat. Se edesauttaa hänestä palvelujen ja liiketoiminnan kehittämistä.

– Jos se toteutuu, niin asiakkaat päättävät, mitkä palvelut elävät ja mitkä kuolevat. Se on hyvä asia.

Huoli syrjäseutujen taksipalveluista on Mötön mukaan turha. Uudet teknologiat mahdollistavat palvelujen tuomisen syrjäseuduille nykyistä tehokkaammin.

– Maaseudulta taksit ovat jo ajat sitten kadonneet. Käytännössä taksiliikenne syrjäseudulla on toiminut pimeästi, naapuriapuna.

Jotkin kunnat eivät nykyään tahdo saada koulukuljetuksiin edes tarjouksia, kun taksiautoilijat haluavat ajaa mieluummin Kela-kyytejä.

Kuljettajien kurssitusvaatimusten poistuminen on Mötön mukaan myös tervetullutta, koska se vähentää alalle tulon esteitä. Kuljettajan olisi jatkossakin läpäistävä koe.

– Pakollinen kurssi on keinotekoinen este ja vaikeuttaa työvoiman saantia.

Aiemmin halpabussiyhtiö Onnibusin toimitusjohtajana työskennellyt Möttö johtaa nyt uutta Tuup-yhtiötä, joka on tuonut markkinoille uudenlaisen halpataksipalvelu Kyydin.