Kurvinen Ylellä: Keskusta ei ole mukana hallituksessa, joka on talouspoliittisesti epäuskottava

Gallup

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen totesi Ylen Ykkösaamun haastattelussa torstaiaamuna, että hallituksen on syksyllä tartuttava talouden tasapainottamiseen.

Se ja isojen uudistusten läpivieminen on Kurvisen mielestä ainoa vaihtoehto. Työllisyyteen pitää saada ratkaisuja ja sote vietyä maaliin. Hän kuvasi, että lisäbudjetissa tehtyä luottokorttilaskua on ryhdyttävä maksaan syksyn budjettiriihestä alkaen.

– Keskusta ei ole mukana hallituksessa, joka on talouspoliittisesti epäuskottava, hän korosti.

Aamun Yle-gallup näytti keskustalle synkkiä lukemia. Keskusta saa siinä 10,7 prosentin kannatuksen. Kurvisen mukaan kehnoon gallup-menestykseen on vaikea löytää syitä.

– Suomen hallitus on onnistunut koronakriisin hoidossa hyvin. Keskustankin ministerit ovat tehneet hyviä päätöksiä, mutta jostain syystä vain Sanna Marin ja SDP näyttävät hyötyvän tästä, Kurvinen totesi.

Toisaalta hän katsoo, että korona-aika on poikkeusaikaa myös poliittisesti.

– Gallupit varmasti tässä vielä elävät.

Kurvinen myöntää, että keskustan kannatuskäyrä on jo pitkään näyttänyt huonolta, eikä siihen tietenkään olla puolueessa tyytyväisiä.

– ­Jostain syystä keskustan uskottavuus ja suomalaisten luottamus keskustaan on pidemmällä aikavälillä rapautunut paljon. Se on meiltä huonoa suoriutumista, muuta ei voi sanoa.

Se on Kurvisesta toisaalta ihme, sillä keskusta on hänen mielestään tehnyt keskustalaista politiikkaa ja räväköitä ratkaisuja esimerkiksi nyt lisäbudjetin yhteydessä.

– Hallitusvastuu tuntuu olevan meille raskasta. Ei tähän löydy yksittäisiä syitä.