Keskustanuoret riemuitsee: Keskustalla eniten alle 25-vuotiaita valtuutettuja – "Te olette demokratian sankareita"

Kuntavaalit

Keskustalla on sunnuntain kuntavaalien jälkeen suurin määrä alle 25-vuotiaita valtuutettuja, 55 kappaletta. Keskustanuoret kertoo tiedotteessaan myös, että yli puolet keskustan alle 30-vuotiaista valtuutetuista sai joko varsinaisen tai varapaikan.

– Haluan kiittää kaikkia itsensä likoon laittaneita ja ehdolle lähteneitä. Te olette demokratian sankareita. Lisäksi todella suuri kiitos kaikille äänestäneille. Näissä vaaleissa te teitte päätöksen tukea ajassa eläviä ja eteenpäin katsovia kotikuntia ja -kaupunkeja, keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen kiittää.

– Kuntavaaleissa on kyse aidoista arjen asioista, ei protestivaaleista. Tämä vaalitulos sen osoittaa.

Kunnallisvaltuustojen kaudet alkavat elokuussa. Tuolloin on keskustanuorten mielestä huolehdittava siitä, että nuoret tulevat edustetuksi ympäri maan.

– Suomalaisten kuntien elinehto ovat aktiiviset, uteliaat ja osaavat nuoret kuntapäättäjät, järjestö katsoo.

Gallupien kaataminen sekä nuorten keskustalaisten menestys osoittaa puheenjohtaja Markkasen mukaan sen, että keskusta ei ole mikään auringonlaskun puolue.

– Yli 360 000 ihmistä ympäri Suomen osoitti luottavansa keskustalaisten vastuulliseen ja kestävään politiikkaan. Suhteellisesti tulos on parempi kuin viime eduskuntavaaleissa, joten oikeaan suuntaan ollaan menossa.