Keskustanuoret aloittelee liittokokoustaan – pääministeri-puheenjohtaja Sipilä täydensi luottamuksen apilaansa nuorten kanssa Seinäjoella

Keskustanuorten on tarkoitus linjata avaruus- ja perhepolitiikkaa sekä vaatimukset vaalikevääseen
Keskustanuoret

Ilmastonmuutoksen torjunta, perustulo ja kansalaispalvelus on tarkoitus priorisoida keskustanuorten eduskuntavaalitavoitteisiin viikonloppuna Seinäjoella.

Uuden tavoiteohjelmansa luonnoksessa keskustanuoret asettelee eduskuntavaalitavoitteitaan tärkeysjärjestykseen. Keskustelua tullee herättämään tavoitteiden arvojärjestys ykkösestä kymppiin. Luonnoksessa ykköseksi on asetettu ilmastonmuutoksen torjunta.

Tervehdyksensä liittokokoukselle toi keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä. Sipilä täydensi puoluekokouksessa kesällä esittelemänsä luottamuksen apilan realistinen vihreys-lehteä.

– Vihreys tarkoittaa keskustalle tekoja pelkkien puheiden sijaan. Luonnon ja ihmisen kestävän kumppanuuden eteen tulemme tekemään töitä jatkossakin.

Realistisen vihreyden sektorille luottamuksen apilaan Sipilä lisäsi neljä uutta kohtaa. Ilmasto kuntoon, vihreä talous, parasta lähiruokaa ja monimuotoinen luonto ovat apilanlehden tuoreet tekstipallurat.

Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen muistutti kokouksen avauspuheenvuorossaan nuorten pahoinvoinnista ja korosti nuorten mielenterveyskysymysten merkitystä.

– Yhteiskunta asettaa yhä nuoremmille entistä suurempia paineita. Silloin kun tuntuu, ettei jaksa, voi olla että pahoinvointiin on todella korkea kynnys hakea apua. Mielikin voi sairastua, ja siihen on uskallettava hakea apua samoin, kuin mihin tahansa muuhun terveyden ongelmaan.

Kokouksen hyväksyttävänä on esimerkiksi liiton historian ensimmäinen avaruuspoliittinen linjapaperi. Keskustanuoret haluaa paperillaan tehdä avaruuspolitiikasta yleisesti tunnustetun politiikkasektorin, jos liittokokous linjapaperin hyväksyy.

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä täydensi luottamuksen apilaa keskustanuorten liittokokouksessa. (Kuva: Lauri Heikkilä)

Perhepoliittisessa ohjelmaluonnoksessa nuorisojärjestö haluaa kiinnittää huomiota perheen, työn ja opiskelun yhdistämisen haasteisiin. Ohjelmaluonnos esittää huolen lastenteon siirtymisestä yhä myöhemmälle iälle ja korostaa perheiden monimuotoisuuden ymmärtämistä.

Nuorisoliitto päättää myös eduskunta- ja eurovaaliohjelmistaan sekä poliittisista ja järjestöllisistä aloitteista. Henkilövalintojakin on edessä, kun keskustanuoret valitsee vuosittain vaihtuvat viisi liittohallituksen jäsentä kaksivuotiskaudeksi, sekä kansainvälisten asioiden sihteerin samoin kahdeksi vuodeksi.

Ehdolla liittohallitukseen ovat Väinö Tuovinen Uudeltamaalta, Henna Takatalo Varsinais-Suomesta, Pekka Huhtala Pohjois-Pohjanmaalta, Ari-Veikko Puska Lapista, Venla Luttinen Pohjois-Savosta, Susanna Turunen Pohjois-Karjalasta, Siiri Mertakorpi Kymenlaaksosta ja Mikko Tukeva Etelä-Pohjanmaalta. Kansainvälisten asioiden sihteeriksi on ehdolla Joonas Soukkio Pirkanmaalta.