Keskustan Siika-aho peräänkuuluttaa vaaliturvallisuutta: ääri-ilmiöt saatava kuriin

Demokratia

Keskustan Helsingin piirin puheenjohtaja Antti Siika-aho on järkyttynyt helsinkiläiseen vasemmistoliiton ehdokkaseen Suldaan Said Ahmediin kohdistuneesta väkivallanteosta Itäkeskuksessa. 

– Eduskuntavaaliehdokkaan kimppuun hyökkääminen järkyttää. Jokaisella pitää olla oikeus koskemattomuuteen ja vaalirauhaan, Ahmedin kanssa samassa vaalipaneelissa ennen tähän kohdistunutta hyökkäystä ollut Siika-aho sanoo tiedotteessaan.

Siika-aho kertoo jonkin aikaa aavistaneensa, että kevään eduskuntavaaleissa tullaan näkemään aiempaa enemmän sekä yksittäisten että organisoitujen ääritahojen harjoittamaa häiriköintiä. Hän on huolissaan myös vasemman laidan epämääräisistä toimintaryhmistä, jotka häiriköivät puolueiden vaalityötä viime kuntavaalien aikana. 

Vaalitoreilla liikkuu hämäriä tyyppejä kuvaamassa ehdokkaita ja vaalityöntekijöitä. Ehdokkaille ladellaan rasistisia solvauksia ja puolueiden edustajia maalitetaan sosiaalisessa mediassa. Ikävä kyllä tämä tulee lisääntymään lähiviikkojen aikana, Siika-aho arvioi.

Siika-aho kehoittaa valppautteen ja peräänkuuluttaa toimia turvallisuuden hyväksi. Yksi ratkaisu olisi hänen mukaansa lähipoliisien lisääminen.

– Toimivin lääke ääri-ilmiöitä vastaan on silti avoimuudesta ja kansanvallasta kiinni pitäminen. Epämääräiset voimat haluavat horjuttaa kansalaisyhteiskuntaa. Sitä iloa heille ei pidä suoda, Siika-aho jyrähtää.