Keskustan Kettunen summaa koronakevään tapahtumia Kalevassa: "puolueista juuri keskusta on maakuntien puolella"

Kotimaa

Kainuulainen kansanedustaja Tuomas Kettunen (kesk.) kirjoittaa Kalevan kolumnissaan, että valtio on laittanut rahaa liikkeelle maakuntiin. Kettusen mukaan valtion elvytys ja raju velkaantuminen on ollut monelle hankkeelle onnekas asia.

– Pitkään vuoroaan odottaneita hankkeita on lähdetty nyt toteuttamaan. Näin on saatu ympäri Suomen töitä ihmisille ja yrityksille, hän tiivistää.

Kettunen muistuttaa, että elvytys on tuonut rahaa monille väylähankkeille ja lisää aloituspaikkoja korkeakouluihin. Hänen mukaansa myös maatalouden kausityöntekijöitä on saatu sekä kotimaasta että ulkomailta.

– Uskallan rehellisesti sanoa, että puolueista juuri edustamani keskusta on maakuntien puolella. On paljolti keskustan ansiota, että tukirahat ovat suuntautuneet tasaisesti ympäri Suomea.

Kettunen toteaa, että esimerkiksi Kajaani on päässyt mukaan kaupunkikehittämisen ohjelmaan ja Vaalaan rakennetaan uusi vankila.

– Kevääseen on siis mahtunut myös positiivisia uutisia, hän summaa.

Kirjoituksessaan kansanedustaja myös kehuu suomalaisia, jotka ovat noudattaneet kuuliaisesti annettuja määrääyksiä.

– Vaikka koronavirusepidemiasta ei selvitty ilman surua ja tuskaa, näyttää nyt siltä, että selvisimme kokonaisuudessaan odotettua paremmin, Kettunen toteaa.

Hän kuitenkin muistuttaa, että viruksen toinen aalto voi olla tulossa ja siihen on varauduttu.

Kettusen mukaan maailman koronatilanne vaikuttaa vientiyrityksiin.

– Kukin meistä voi mahdollisuuksiensa mukaan panostaa kotimaan matkailuun sekä kotimaisiin palveluihin ja tuotteisiin, Kettunen kannustaa.