Keskustan ex-puoluesihteeri Timo Laaninen vihitään tänään papiksi – ”Valtavan iso askel ja tunteellinen hetki. Osoittaa kuinka hieno maa Suomi on”

Pappisvihkimys

Keskustan entinen puoluesihteeri Timo Laaninen saa tänään sunnuntaina pappisvihkimyksensä Helsingin tuomiokirkossa järjestettävässä messutilaisuudessa.

Kyseessä on mittava seremonia, kun Helsingin piispa Teemu Laajasalo vihkii kymmenen uutta pappia ja lisäksi useita diakoneja.

Vihkimys tulee Laanisen arvioiden mukaan olemaan tunteellinen hetki.

Samalla se huipentaa yhden vaiheen aiemmin lähinnä toimittajana ja poliitikkona tunnetun miehen elämässä.

– Onhan tämä valtavan iso askel.  Ensin heikkona haaveena vuosia sitten mielessä itäneet teologian opinnot ja viimeisenä etappina nyt koulutus tätä pappisvihkimystä varten, hän kiteyttää.

Matka pappeuteen on Timo Laanisen mielestä ollut antoisa ja tarjonnut politiikan konkarillekin uutta näkökulmaa suomalaisesta yhteiskunnasta.

– Kun ajattelee, että työn ohessa pystyy näin pitkälle opiskelemaan, eikä edes lukukausimaksuja peritty. Koko tämä projekti osoittaa taas kerran sen, kuinka hieno maa Suomi on.

Seurakuntapastoriksi Malmille suuntaava Laaninen vakuuttaa pappisidentiteetin olevan tästä eteenpäin hyvin tärkeä ja olennainen osa omaa persoonaansa.

– Nöyrin mielin lähden maanantaina kohtaamaan Malmin seurakuntalaisia ja hoitamaan  tehtävää, mikä minulle on sieltä osoitettu.

Vaikka mies on nyt lähtenyt tekemään pientä irtiottoa politiikasta, politiikka ei noin vain ihan kokonaan lähde miehestä.

– Minulla on sivutoimilupa avustaa edelleen Suomenmaata. Kaikista poliittisista luottamustehtävistä sen sijaan luovun suosiolla, uunituore pastori vakuuttaa.