Keskustan eduskuntaryhmä langetti seuraamukset Hoskoselle ja Kettuselle – "tehtävä lakkaa"

Keskustan eduskuntaryhmä

Keskustan eduskuntaryhmä kertoo antaneensa sääntöjensä perusteella varoitukset Savo-Karjalan vaalipiiriä edustavalle kansanedustaja Hannu Hoskoselle ja Oulun vaalipiiriä edustavalle kansanedustaja Tuomas Kettuselle.

Hoskonen ja Kettunen äänestivät eilen tiistaina EU:n elpymispakettia vastaan, toisin kuin ryhmä oli yhteisesti sopinut.

Eduskuntaryhmä toteaa myös, että Hoskosen tehtävä eduskunnan ympäristövaliokunnan puheenjohtajana lakkaa.

Seuraamusten syynä on eduskuntaryhmän sääntöjen rikkominen.

Eduskunta hyväksyi EU:n elpymispaketin äänin 134–57. Hoskosta ja Kettusta lukuun ottamatta kaikki äänestykseen osallistuneet hallituspuolueiden edustajat äänestivät paketin hyväksymisen puolesta.

Kaikki perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kansanedustajat ja kymmenen kokoomuksen kansanedustajaa äänesti EU:n elpymispakettia vastaan. Lisäksi pakettia vastaan äänestivät myös Liike Nytin Harry Harkimo ja oman eduskuntaryhmänsä muodostava Ano Turtiainen.

Iltalehti kertoi aiemmin, että lehden tietojen mukaan Hoskoselle ei olisi oltu aikeissa esittää enää varoitusta vaan erottamista eduskuntaryhmästä. Syynä olisi ollut elpymispaketin lisäksi hänen aiempi äänestyskäyttäytymisensä.

Hoskonen muun muassa äänesti muusta ryhmästä poiketen vastaan, kun eduskunta ennen joulua äänesti ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) luottamuksesta.

Kettunen on aiemmin äänestänyt eduskuntaryhmän mukaisesti.

Kommentit (4)

 • Lukija21

  Rangaistusten myötä menee kymmeniä valtuustopaikkoja sekä useita eduskuntapaikkoja. Ryhmyri Kurvinen heilutti suurempaa lekaa, mihin rahkeet riittävät.

  • Mustikka

   Rankaistiin turhaan Hoskosta ja Kettusta. Luultavasti muutama äänestäjä lisää äänestää nyt Kokoomusta tai Perussuomalaisia. Entäpä jos tulevaisuus osoittaa Hoskosen olleen oikeassa. On niitä ennenkin traagisen vääriä päätöksiä joukolla tehty kuten aikanaan ”pakolaisten” päästäminen Torniosta Suomen puolelle. Sipilä ja Orpo tekivät ison vahingon Suomelle.

  • Lukija64

   Onpa joillakin tarkka laskupää. Lienee samaa tasoa kuin varjobudjetin tekijöillä.
   Montako paikkaa persuista lienee lähdössä kun porukkaa on mäkeen pistetty. Mustavalkoiset meillä on jo keskuudessamme, sinimustat näyttävät olevan kovasti tyrkyllä rekisteriin !
   Mistä puskista näitä virsikirjan lukijoita oikein ilmestyy.

 • Lukija4

  Valitettava asia, että jouduttiin seuraamuksia jakamaan. Kuitenkin on muistettava, että ei se ollut helppoa suurelle osalle enemmistöäkään. Kyllä periaatteen miehet ymmärtävät tämänkin puolen. Sääntöjen mukainen seuraamus oli enemmistöä kohtaan tarpeellinen. Kaiken aikaa on kuitenkin muistettava, että puolueen toiminnan kannalta sisäinen yhteistyökyky on välttämätön.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen