Keskustan Tuomas Kettunen: EU-kriittisyys ei perussuomalaisten yksinoikeus

Eduskunta

EU:n elpymispaketin hyväksymistä vastaan tiistaina äänestänyt kansanedustaja Tuomas Kettunen (kesk.) kertoo seuranneensa viime aikoina huolestuneena Euroopan unioniin liittyvää keskustelua.

– Kuinka voi olla mahdollista, että politiikan kenttä jakautuu näin vahvasti kahteen leiriin? Jos vastustat pakettia, olet perussuomalainen tai heidän aisankannattajansa. Tai jos puollat sitä, niin olet automaattisesti kiilusilmäinen EU-federalisti, Kettunen pohtii Suomenmaan mielipidekirjoituksessaan.

Elpymispaketti on Kettuselle periaatteellinen asia.

– Minä, eikä varmasti kukaan meistä halua velkaunionia tai liittovaltiota

Kettusesta on huolestuttavaa, jos EU-kriittiset keskustalaiset, kokoomuslaiset ja kristillisdemokraatit leimataan perussuomalaisten komppaajiksi.

– Olen myös huolestunut siitä, että vasemmistoliiton kriittinen siipi on hiljennetty. EU-kriittisyys ei ole eikä saa olla vain perussuomalaisten yksinoikeus vaan koen sen olevan osa myös omaa puoluettani keskustaa.

Kettunen toteaa, ettei puolue ole terve ja toimiva, jos sinne mahtuu vain yksi mielipide.

– Puolueisiin pitää kuulua vastakkaisia mielipiteitä ja ne ovat kaikki arvokkaita. Ne herättelevät puolueita sisäiseen dialogiin.

Edustaja korostaa, ettei hänen äänestyspäätöksensä ollut vastalause keskustan eduskuntaryhmää kohtaan.

– Pidän mielestäni tärkeänä, että kaikkien ääntä kuullaan ja se tuodaan esille. Sitä ääntä, jota monet maan hiljaiset ja tavalliset kansalaiset edustavat. 

Keskustan eduskuntaryhmästä Kettunen ja Hannu Hoskonen lipesivät tiistain äänestyksessä ryhmänsä linjasta.

Ryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen pitää mahdollisena, että Kettuselle ja Hoskoselle määrätään tapahtuneesta sanktioita.

Kommentit (3)

 • Lukija8

  Keskustapuolue ei tarvitse rintamakarkureita riveihinsä. Kysymyksessä on isommat kuviot kuin avustuspaketti kuuluminen läntiseen EU pooliin vastaan itäinen pooli. Vastaanäänestneet on idän asiamiehiä.

  • Lukija24

   Opettajani sanoi aikoinaan että Italia on ”Euroopan sairas mies”.
   Siitä on aikaa yli 50vuotta.
   Italian talouskulttuuri oman valuuttansa Liiran kanssa oli syynä opettajan lausumaan.
   Nyt Eurooppa on valinnut italialaisen EKP.n entisen johtajan, nykyisen Italian pääministerin linjan talouspolitiikakseen.
   Eurooppa elää nyt siis samaa talouskulttuuria kuin Italia aikoinaan Liirassa. Eurooppa sairastaa nyt siis samaa ”tautia” kuin Italia aikoinaan ja tulee kärsimään samoista oireista.
   Tukipaketin vastustajat eivät niinkään ole vastustaneet elvytystä vaan tapaa millä se tehdään.
   Reilumpaa olisi ollut puhua tämän paketin kohdalla Kreikan paketin kaltaisesta toisinnosta jossa tarkoitus on pelastaa pankkijärjestelmä ja Euro-alue ja sen valuutta.
   Italian ongelmat vain ovat monin kertaiset Kreikkaan verrattuna eivätkä ne todellakaan tähän lopu koska nyt Italia sai palkinnon yli varojen elämisestään ja koko Eurooppa on antanut takaukset Italian lainojen hoidolle joten saksalaiset ja ranskalaiset pankit voivat huoleti myöntää heille uusia lainoja tukipakettien lisäksi.
   Tästä seuraa siis tilanteen paheneminen koko Euro-alueella ja entistä suuremmat ongelmat ovat edessä kun Eurossa aletaaan elämään kuin Liirassa aikoinaan.
   Ongelmat johtavat EU.n ja Euroalueen hajoamiseen tai USE.n syntymiseen USA.n mallin mukaisesti.
   Yhteisvaluutta eri tupoalueilla johtaa aina alueiden välisiin tulonsiirtoihin tai häviäjiin ja voittajiin.
   Se mikä tapahtui Suomessa markka-aikana aluepoliittisista tukitoimista huolimatta tulee nyt Euroopassa tapahtumaan valtioiden eli tulevien liittovaltioiden välillä koska meiltä on viety kansallisvaltiolle itsenäisyyden takaava budjettivalta.
   Tulonsiirrot ja yhteisvaluutta velkaannuttivat Suomen ja vain köyhät ovat näin velkaisia.
   Köyhällä ei ole budjettivaltaa eikä siten myöskään itsenäisyyttä.
   Matti Toivola Sievi.

 • Lukija63

  RYHMÄN PÄÄTÖS oli tosi HYVÄ. Kettunen pääsi ensikertalaisena varoituksella ja toinen ilkikurinen sai mitä oli pidempään ansainnut. Hoskoselle oli sopiva lisärangaistus tuo puheenjohtajuuden menetys. Katsotaan nyt miten ryhmä rauhoittuu. Hoskoselle löytyy paljon hyviä ehdokaskilpailjoita hänen vaalipiiristään jos sama taistelu jatkuu hänen toimestaan. Kettusen oppivuodet ovat alkaneen vasta vajaa parivuotta sitten.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen