Kapinallinen Hannu Hoskonen katkerana: "Elpymispaketti olisi pitänyt hylätä!"

Eduskunta

EU:n elpymispaketti on Suomen kannalta vaarallinen, sillä siinä hyväksytään yhteisvastuullinen velanotto, keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen toteaa.

– Tuo elpymispaketti olisi pitänyt hylätä! Nyt hyväksyttiin periaate EU:n verotusoikeudesta, joka on Suomen kannalta erittäin vaarallista. Suomalaisten verorahat pitää käyttää suomalaisten hyväksi, ei tulonsiirtoina eteläiseen Eurooppaan.

Hoskonen huomauttaa tiedotteessaan, että EU:n omat säännöt kieltävät tulonsiirrot jäsenmaiden välillä.

– Nyt perustettava yhteinen EU-velka sitoo meidät kehitykseen, joka johtaa lopulta liittovaltion syntymiseen. EU:n on noudatettava yhteisesti sovittuja sääntöjä. Se takaa EU:n menestymisen jatkossakin.

Hoskonen ja Tuomas Kettunen olivat keskustan eduskuntaryhmän ainoat elpymispaketin hyväksymistä vastaan äänestäneet kansanedustajat.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kurvisen mukaan eduskuntaryhmä käsittelee ryhmän elpymispakettilinjasta livenneitä edustajia kohtaan mahdollisesti kohdistettavia sanktioita lähipäivinä.

Hoskonen kokee vastustaneensa elpymispakettia keskustan jäsenistön enemmistön vahvalla tuella.

– Tämä elpymispaketti on Suomen kannalta hyvin vahingollinen. Menetämme osan itsemääräämisoikeutta itsenäisenä valtiona. EU komission valta määräillä Suomea kasvaa nyt olennaisesti. Omatuntoni ei salli minun hyväksyä ratkaisua, jolla on Suomelle peruuttamattomia, hyvin kielteisiä vaikutuksia.

Kommentit (7)

 • Lukija9

  Hannu ja Tuomas…
  Keitä te otte te Hannu ja Tuomas, kun emme tunne Teitä?
  Molemmat taidatte olla sen Kuppari-Miinan tekeleitä.
  Ootteko tulleet, ootteko tulleet ymmärrystä hakemahan?
  Teidän piti keskittyä eduskunnassa asioita ratkomahan.
  Tulkaa sitten ensi viikolla Halla-aholta armoa hakemahan,
  Kun oma ryhmänne ei poikia halua kanssaan jatkamahan.
  Älkää potkiko likasankoa nurin porstuassa mennessänne.
  Siinä on yhden pienen hetken nesteet teidän elämästänne.
  Hyvästi, hyvästi, kertokaa Persuille uusina jäseninä terveisiä.
  Kepu haluaa joukkoonsa tästedes vain tervejärkisiä jäseniä.

  • Lukija21

   ”Keitä te ootte te Keskustan körmyt, kun en mä tunne teitä?
   Ootteko tulleet lypsämään umpeen mennyttä karjaa?
   Vai ootteko tulleet etsimään metsään hukkunutta marjaa?

   Minäpä kerron, minäpä kerron mitä te kaipailette.
   Eikä se löydy, eikä se löydy eteisten porstuoista,
   vaan löytyy se lopulta oman maamme puolustajista.

   Miksi te sorsitte Suomen kansaa, miksette sille arvoa anna?
   Annatte mieluummin gigolokansan siestoilla unelmoida.

   Oisko jo aika palata normiin, syöstä hallitus mustaan hormiin?
   Laittaa stoppi velkojen kasvuun, nostaa Suomi uuteen nousuun? ”

 • Lukija28

  tää on niin hyvä loru lukija 9 että taidan äänestää keskustaa

 • Lukija4

  Keskusta tarvitsee Hannu Hoskosta ja Tuomas Kettusta. Tällä kertaa heidän mielipiteitään ei ollut mahdollista sovittaa yhteen puolueen enemmistön kanssa. Tämä on erittäin valitettavaa, mutta varmasti pienet nuhteet voisivat olla paikallaan – sen periaatteen miehet kyllä kestävät.

 • Keskiöupseeri

  Kyllä tästä selvitään. Hoskonen saa olla tuota mieltä, kunhan siistii suutaan ja pysyy muutoin ruodussa. Onneksi muu keskusta ei ole Hoskosen kanssa samaa mieltä. Hoskosen argumentit eivät kestä faktantarkistusta. Runo oli hyvä. Keskustaa kannattaa äänestää. Asiallista porukkaa.

  • Lukija21

   Mielipiteen ja sanomisen vapaus on vaarassa, jos enemmistöllä on valta rangaista, mikäli mielestäsi olet oikeassa, mutta eri mieltä enemmistön kanssa. Minä suomalaisena upseerina en sellaista järjestystä kannata, keskiöupseereista en ole ihan varma. Onkohan Keskustassa enemmänkin tämän kaltaista ajattelua?

   • Lukija4

    Mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta jos niitä ei voi yhteen sovittaa enemmistön mielipiteen kanssa. Jäljelle jää joko äänestää siitä huolimatta enemmistön mielipiteen mukana tai sitä vastaa. Vastaan äänestäminen on eduskuntaryhmän sääntöjen vastaista, josta tulee sanktioita – kuten tässä tapauksessa tuli. Päätöstä tehtäessä kuultiin heitä, mutta he eivät olleet päätöstä tekemässä. He valitsivat omasta mielestään kahdesta pahasta pienemmän pahan. Sanoivat, että tuomio ymmärretään ja kärsitään ja toiminta jatkuu puhtaalta pöydältä. Lähtökohdiltaan demokratia on yhteistyötä, mutta tarvittaessa enemmistö päättää.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen