Keski-Suomen keskustaedustajat innoissaan moottoritien rahoituksesta: "Pallottelu maakunnalle elintärkeällä hankkeella päättyy"

Liikenne

Keskisuomalaiset keskustan kansanedustajat ovat ottaneet innostuneina vastaan tiedon hallituksen liikennettä koskevasta lisärahoituspäätöksestä.

Vuosia odotettu Kirri–Tikkakoski moottoritie saa rahat jo ensi vuoden budjetissa.

– Nyt se toteutuu. Pallottelu Keski-Suomelle elintärkeällä hankkeella päättyy. Liikenneturvallisuuden ja maakunnan elinvoiman kannalta erittäin tärkeä tieosuus saadaan kuntoon, todetaan Mauri Pekkarisen, Aila Paloniemen, Anne Kalmarin ja Petri Honkosen allekirjoittamassa tiedotteessa.

– Haluamme lausua suuret kiitokset pääministeri Sipilälle ja liikenneministeri Bernerille.  He ovat toimineet hankkeen puolesta eivätkä ole aina saaneet tukea kaikilta muilta. Nyt annamme Sinisten ministereiden ohella tunnustuksen vihdoin myös valtiovarainministeri Orpolle, tiedotteessa mainitaan.

Keski-Suomen edustajat muistuttavat, että keskustan eduskuntaryhmä teki aiemmin syksyllä yhteisen päätöksen Kirri–Tikkakoski hankkeen asettamisesta kärkisijalle tulevista liikennehankkeista neuvoteltaessa.

Liikenteelle uuden moottoritien on tarkoitus avautua vuonna 2021.