Kauppoihin vahva maskisuositus ympäri maan, vetoaa Kaupan liitto

Maskisuositus

Vahva maskisuositus halutaan palauttaa kauppoihin ympäri Suomen, kertoo Kaupan liitto tiedotteessaan.

Maskisuositusta kevennettiin lokakuussa, mutta koronatilanteen heikennyttyä voimakkaasti Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa esittävät jäsenyrityksilleen, että asiakkaita suositettaisiin taas vahvasti käyttämään maskia myymälöissä koko maassa. Ohjeistus koskee myös myymälähenkilökuntaa.

–  Nyt koronatilanteen käännyttyä taas pahemmaksi ja THL:n annettua suosituksensa kasvomaskin käytöstä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa, katsomme parhaaksi suosittaa kasvomaskin käyttöä kaupan myymälöissä koko maassa, sanoo Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi tiedotteessa.

Joulua edeltävät päivät ovat vuoden ruuhkaisimpia aikoja päivittäistavarakaupassa.

–  Vetoamme kaikkiin kuluttajiin, jotta he noudattaisivat turvallisen asioinnin ohjeita ja käyttäisivät kasvomaskia aina asioidessaan ruokakaupassa, sanoo Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiedotteessa.

Asiakkaita ohjeistetaan käymään kaupassa vain terveenä.

Tartuntatautilain mukaisesti myymälät ovat edelleen velvollisia tarjoamaan käsien puhdistusmahdollisuuden tiloissaan, viestimään turvallisen asioinnin ohjeista sekä huolehtimaan tehostetun siivouksen käytännöistä. Asiakkaita kehotetaankin puhdistamaan kätensä kauppaan tullessa ja tarvittaessa yskimään ja aivastamaan hihaan.

Muihin asiakkaisiin suositellaan pitämään etäisyyttä.