Kärnän mielestä on edesvastuutonta, ettei Tampereen lääkäripäiviä ole jo peruttu koronatilanteen vuoksi

Koronavirus

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä tiedottaa olevansa järkyttynyt siitä, ettei 18.–20. maaliskuuta Tampereella järjestettäväksi suunniteltuja lääkäripäiviä ole vielä peruttu.

– Pidän aivan käsittämättömän edesvastuuttomana järjestäjiltä, ettei lääkäripäiviä ole jo peruttu koronaviruksen takia. Virus leviää Suomessa, Pohjoismaissa ja muualla Euroopassa, Kärnä toteaa.

– Mitä tapahtuisi, jos meillä on tuhansia altistuneita lääkäreitä tällaisen tapahtuman jälkeen ja heistä useat sairastuisivat? Terveydenhuoltojärjestelmämme romahtaisi. Lääkäripäivät on peruttava heti; joko viranomaisten tai mielellään järjestäjien toimesta, kansanedustaja vaatii.

Kärnä kirjoittaa pitävänsä erityisen hämmästyttävänä, ”etteivät lääkärit itse tajua tapahtumansa aiheuttamaa kansallista turvallisuusuhkaa”.

– Kyllä sitä nyt luulisi, että terveydenhuollon korkeakoulutetut ammattilaiset tajuaisivat tämän itse, hän toteaa.

Kärnä muistuttaa, että eduskunnassa on peruttu kaikki yli viittä henkeä suuremmat vierailuryhmät, kielletty kättely, suositeltu omaehtoisia karanteeneja altistuneille ja pidetty huolta, ettei altistumisia pääse syntymään.

– Nyt tuhannet lääkärit aikovat pakkautua saman katon alle tietämättä, onko joukossa koronaviruksen kantajia. Ei näin. Ei todellakaan näin, Kärnä päättää.

Tampereen lääkäripäivät on jo pyytänyt viranomaisilta kannanottoa tilaisuuden järjestämisen aiheuttamista mahdollisista vaikutuksista terveydenhuollon toimivuuteen.

– Odotamme vastausta ja tiedotamme asiasta lisää heti kun saamme päätöksen, tapahtuman sivuilla kerrotaan .