Kärnältä kirjallinen kysymys Ruotsin hallitukselle maan koronastrategiasta: “Uponnut kuin Estonia ja ruotsinsuomalaiset jäivät autokannen alle jumiin“

Koronakriisi

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on jättänyt kirjallisen kysymyksen Ruotsin hallitukselle koronaviruspandemian hoitamisesta.

Kärnä on erityisen huolissaan siitä, että ruotsinsuomalaisia on kuollut koronavirukseen yli neljä kertaa enemmän kuin kantaruotsalaisia eikä maa ole tehnyt mitään tämän erityisen väestöryhmän suojelemiseksi.

– Ruotsin koronastrategia on uponnut kuin Estonia ja ikävintä on, että ruotsinsuomalaiset jäivät autokannen alle jumiin, hän kritisoi facebook-päivityksessään.

Kärnän mukaan on välttämätöntä, että Ruotsi ottaa nyt WHO:n ohjeistuksen käyttöön ja se palautetaan muiden pohjoismaiden linjalle.

– Muuten tämä tilanne ei normalisoidu pitkään aikaan ja on suuri riski, että koronaviruksen toinen aalto lähtee liikkeelle Ruotsista. Meillä ei ole siihen nyt varaa etenkään, kun puramme parhaillaan koronavirukseen liittyviä rajoitustoimia, hän muistuttaa.

Uusi koronaaalto olisi Kärnän mielestä todellinen katastrofi.

– Ruotsin on nyt lopultakin otettava tämä tilanne vakavasti ja myönnettävä, että koronaviruksen torjunta meni pieleen kuin Bill Cosbyn comeback. Jos yhden pohjoismaan annetaan olla tällainen ”Pikku-Kiina”, vaarantaa se kaikkien muidenkin turvallisuuden, lappilaisedustaja tylyttää.

Jätin tänään kirjallisen kysymyksen Ruotsin hallitukselle koronaviruspandemian hoitamisesta. Ruotsin koronastrategia on…

Julkaissut Mikko Kärnä Tiistaina 23. kesäkuuta 2020