Kärnä ruotii keskustan kurjaa vaalitulosta kovin sanoin: Ei voi selittää vastuun kantamisella, jälkipyykki pestävä huolellisesti

Eduskuntavaalit

Kansan tuomio keskustalle oli kova. Uudella eduskuntaryhmällä on paljon työtä luottamuksen palauttamiseksi, kansanedustajaksi valittu Mikko Kärnä toteaa.

Hän peräänkuuluttaa suuria muutoksia puolueen linjaan, sillä vaalien tulos oli ”katastrofaalinen”.

– Keskustan on kyettävä tällä hallituskaudella näyttämään, että se on ainoa vaihtoehto alueellisen tasapainon, edistyksen ja sivistyksen sekä kotimaisen maa-, metsä-, poro- ja erätalouden kannattajille.

Kärnän mielestä syyt keskustan kannatuskatoon on selvitettävä perinpohjaisesti.

– Meillä on nyt todellakin edessä kotiinpaluun aika ja vaalien jälkipyykki on iso. Se on pestävä huolella. Tätä tulosta ei voida selittää pelkällä ”vastuun kantamisella” tai epäonnistuneella viestinnällä. Kyse on paljon muustakin.

Omassa vaalikampanjassaan Kärnän keskeisin teema oli alueellisen itsehallinnon vahvistaminen.

– Kannattajani haaveilevat maakunnasta, jossa voitaisiin laajasti soveltaa eduskunnan säätämiä lakeja antamalla niistä asetuksia maakunnan omista lähtökohdista. Tämä on ainoa tapa järkevien alueellisten ratkaisujen toteuttamiseksi ja vain siten voidaan lopulta turvata lappilaisten yhdenvertaiset peruspalvelut.

Lisäksi Kärnä ilmoittaa Twitterissä kieltäytyneensä eurovaaliehdokkuudesta.