Kaikkonen Ylellä: Varusmiehiä voidaan tarvittaessa majoittaa yhä enemmän maastossa, jos koronatilanne varuskunnissa pahenee

Puolustusvoimat

Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan varusmiehiä voitaisiin majoittaa maastossa yhä enemmän, mikäli koronatilanne kasarmeilla äityisi erityisen pahaksi. Kaikkonen kertoi asiasta Ylen Ykkösaamussa.

Tällä hetkellä varusmiehet on jaettu varuskunnissa kolmeen ryhmään kontaktien välttämiseksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että yksi ryhmä on kasarmilla, yksi maastossa ja yksi lomilla. Massiivisia koronatoimia varuskunnissa ei ole toistaiseksi tarvittu.

– Sellainenkin varautumismahdollisuus on olemassa, että jos koronatilanne jossakin varuskunnassa menisi erityisen pahaksi ja varsinaiset kasarmitilat tarvittaiseen koronapotilaille tai altistuneille, niin toki terveitä varusmiehiä voidaan majoittaa maastossa yhä enemmän, Kaikkonen kuvaa Ylellä.

Koronatilanteella on Kaikkosen mukaan oma vaikutuksensa myös kutsuntatilaisuuksien järjestämiseen.

Puolustusministeriön etäkutsuntoja koskeva mietintö valmistui hiljattain ja etäkutsunnoista ollaan tekemässä esitys eduskunnalle.

Etäkutsuntoja olisi mahdollista järjestää koronaviruksen tai muun pandemian aikana. Etäkutsuntoja voitaisiin järjestää vuoden 2022 alkaen.