IS: Puhemies Vehviläinen kiistää hyllytetyn Yli-Viikarin väitteen painostuksesta

VTV

Eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) kiisti torstaina tiedotustilaisuudessa VTV:n hyllytetyn pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin väitteen, jonka mukaan häntä olisi painostettu epävirallisissa kuulemiskeskusteluissa.

Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

Yli-Viikari arvioi vastineessaan, että häneen kohdistuvan virasta pidättämismenettelyn aloittaminen perustuu muihin seikkoihin kun esitutkintaan tai siinä tutkittavana oleviin epäiltyihin tekoihin.

– Tosiasialliset syyt ja perusteet ovat julkisuudessa asian pitkään jatkunut käsittely, kansalaispalaute ja median paine.

– Käsitykseni mukaan merkittävänä syynä menettelyn aloittamiselle on ollut se, että en ole luopunut eduskunnan virkamieslaissa virkamiehelle säädetystä oikeusturvasta ja pidättänyt itseäni epävirallisissa kuulemiskeskusteluissa saamastani painostuksesta huolimatta virantoimituksesta, Yli-Viikari kirjoittaa.

Eduskunnan kansliatoimikunnan kokouksen jälkeen puhemies Vehviläinen kuitenkin totesi, ettei painostusta ole tapahtunut.

– Se on hänen subjektiivinen kokemuksensa, hän tarkoittaa sillä sitä, että häneltä on kysytty viime viikolla molemmissa tilaisuuksissa, onko hän itse arvioinut, voisiko hän itse pidättäytyä viranhoidosta.