IS: Pääministeri Rinne komppaa Marinin avausta kevennetystä työviikosta: “En oikeastaan pitänyt sitä haaveena“

SDP

Pääministeri Antti Rinne (sdp.) ei tyrmää puoluetoverinsa liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin avausta nykyistä lyhyemmästä työviikosta.

Marin esitti taannoin SDP:n 120-vuotisjuhlassa, että työviikko olisi mahdollista typistää nelipäiväiseksi tai työpäivät voisi lyhentää kuuden tunnin mittaisiksi.

– Kun paikalla olleena ymmärsin Sannan puheet oikein, niin hän varmaankin esitti tällaista tulevaisuusvisiota asioista, joista voi keskustella. Tässä on sama tilanne kuin silloin, kun kahdeksan tunnin työpäivää lähdettiin viemään eteenpäin. Ei siihenkään kukaan silloin uskonut. En minä osaa sanoa, toteutuuko tuo tavoite koskaan. On hyvä, että erilaista keskustelua työelämänkin ympärillä käydään, pääministeri Rinne pohtii Ilta-Sanomille .

Lisäksi Rinne pitää työelämää koskevaa visiointia tervetulleena.

– En oikeastaan pitänyt sitä haaveena. Sanna vaan ikään kuin käytti sitä esimerkkinä, että eikö voitaisi lähteä keskustelemaan työkysymyksistä tälläkin tavalla.

Rinne joutui toppuuttelemaan Marinin avauksen nostattamaa kohua vierailullaan Reykjavikissa. Kriitikot ovat varoittaneet, että toteutuessaan ehdotus heikentäisi Suomen kilpailukykyä.