Ilkka-Pohjalainen: Arkkiatri torppaa ajatuksen koronahoitojen maksattamisesta rokottamattomilla itsellään – "Juoppo saa hoidon siinä missä roistokin"

Koronahoidot

Lääkärikunnan vanhin, arkkiatri Risto Pelkonen torppaa ajatuksen, jonka mukaan rokottamattomat joutuisivat itse vastaamaan koronatartuntansa hoidon kustannuksista.

– Juoppo saa hoidon siinä missä roistokin. Kaikki ovat yhdenarvoisia, hän painottaa Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa.

Korvausvastuuta esitti viimeksi lääkintöneuvos Heikki Pälve Helsingin Sanomien mielipidepalstalla.

Risto Pelkosen mukaan koko lääkärityön moraalinen pohja on, että hoitoa saavat kaikki sitä tarvitsevat. Tämä pätee hänen mukaansa kaikkien muidenkin niin sanotusti itseaiheutettujen sairauksien hoitoon.

Pelkonen on huomannut, että suomalaisessa lääkärikunnassa esiintyy erilaisia ”sivuääniä” liittyen koronarokotteisiin. Hän pohtii, että kyse voi olla osin eräänlaisesta ”hyötyajattelusta”.

– Joka tapauksessa nämä sivuäänet ovat väärässä, hän kommentoi.

Pelkonen muistuttaa, että Suomessa jokainen ihminen saa itse päättää, ottaako koronarokotteen. Rokottamattomissa korostuvat esimerkiksi maahanmuuttajat.

– Sitten on luonnonmukaisesti eläviä sekä niitä onnettomia, jotka ovat kuunnelleen kaikenmaailman salaliittoteorioita, hän toteaa lehden mukaan.

Arkkiatri katsoo, että suurin osa suomalaisista kuitenkin uskoo tieteeseen ja tutkimukseen.

Pienen sivalluksen hän tämän takia antaakin, joka ei anna tutkimukselle tarpeeksi arvoa. Tällä Pelkonen viittaa hallituksen väläyttelemiin yliopistojen ja Suomen Akatemian rahoituksen leikkaamisaikeisiin.

– Ainoa, joka on ollut hiljaa tutkimuksen tarpeellisuudesta, on hallitus. Kansalaiset ovat hyvin vahvasti tieteen puolella, Pelkonen toteaa.

Pelkonen kuvaa Ilkka-Pohjalaisen haastattelussa maailman tilannetta surullisesti. Hän puhuu lajikadosta ja ilmaston muutoksesta, jotka hänen mielestään osaltaan tulevat vaikuttamaan siihen, miten ihmiset altistuvat erilaisille sairauksille.

– Ihminen on se, joka tämän maailman on pilannut. Mutta myös ainoa, joka maailman voi pelastaa, hän muistuttaa.