HS: Piispan rokotusaiheinen mieli­pide­kirjoitus aiheutti rajun ero­piikin kirkosta – perustelut hyvin selkeitä

Koronarokotukset

Piispa Teemu Laajasalon maanantaina Helsingin Sanomissa julkaistu mielipidekirjoitus korona­rokotteesta on saanut ihmisiä eroamaan kirkosta, kertoo HS tänään uutisessaan.

Eroakirkosta.fi-nettisivun mukaan maanantaina erosi palvelun kautta kirkosta noin 200 ihmistä, kun normaalisti tähän aikaan vuodesta palvelun kautta eroaa keskimäärin 75 ihmistä päivässä.

Palvelun tiedottajan Jori Mäntysalon mukaan eron syyn kertominen on vapaaehtoista, mutta kaikki on viitannut siihen, että eroamisbuumin syy on ollut Laajasalon kirjoitus.

HS:n mukaan osassa palautteista kirjoitusta on kutsuttu ”epäkristilliseksi” ja ”syyllistäväksi rokottamattomia kohtaan”. Joidenkin perustelujen mukaan teksti oli ”vihapuhetta” ja ”ihmisten vastakkainasettelua”.

Palvelun tilastojen perusteella kirjoituksen jälkeen kirkosta eronneet ovat olleet keskimääräistä vanhempia ja hieman useammin naisia.

Laajasalon omien perustelujen mukaan kirjoituksen taustalla oli tarve muistuttaa, että omien valintojen seuraukset kantaa joku heikompi tai hauraampi läheinen.