HS: Marin pelkää edessä olevan koronan vaikeimmat viikot – yllättyi Kiurun ehdotuksesta

Koronatoimet

Pääministeri Sanna Marin (sd.) toteaa Helsingin Sanomien (HS) haastattelussa, että edessä voivat nyt olla koronan vaikeimmat viikot. Syynä on erityisesti viruksen omikron-muunnos.

– Viruksen leviämisen pysäyttäminen on käytännössä mahdotonta.

– On hyvin mahdollista, että terveydenhuollon kuormituksessa tullaan näkemään tämän pandemian vaikeimmat viikot.

Marin kertoo haastattelussa yllättyneensä peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) ajamasta koulujen etäopetussuosituksesta, jota myös sosiaali- ja terveysministeriö ajaa.

Marin kuuli ehdotuksesta vasta, kun ministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi siitä Yleisradion lähetyksessä, HS kertoo. Ennen joulua hallitus oli kokoontuessaan linjannut kuitenkin aivan muuta.

– Tuolloin pääyttiin, ettei etäopetukseen siirrytä, joten sikäli ulostulo oli yllättävä. Sikäli tilanne tietysti on nyt eri, että tauti on levinnyt hyvin rivakasti joulun aikana ja jälkeen, joten ymmärrän ministeriön huolenpääministeri sanoo lehdelle.

Koronaministeriryhmä päätyi perjantaina pysymään lähiopetuksen kannalla.

– On hyvä, että lapset voivat jatkaa lähiopetuksessa. THL on katsonut, että koulunkäynti on matalariskistä toimintaa. Kaikkiin kontakteja sisältäviin toimintoihin liittyy nyt riskejä, mutta tämän hetken arvion mukaan lasten ja nuorten hyvinvoinnille suurempi riski on siirtyä etäopetukseen kuin jatkaa lähiopetuksessa, Marin toteaa.