HS: Demari­kentällä toivotaan pääministeriltä vähemmän kohuja – kohuista huolimatta Marinilla yhä puolueen vahva tuki takanaan

SDP

Sdp:n piirijohtajat antavat pääministeri Sanna Marinille (sd) viimeaikaisista kohuista huolimatta edelleen kentän täyden tuen, kertoo Helsingin sanomat. HS haastatteli juttua varten yhtä lukuunottamatta kaikkia Sdp:n piirijohtajia.

Moni piirijohtaja kuitenkin toteaa, että ilman kohujakin olisi pärjätty.

– Kyllähän Sannalla on sekä pääministerinä että puheenjohtajana täysi tuki. Kuitenkin samalla kentältä tulee kaino pyyntö, että näitä erilaisia kohuja toivottaisiin vähemmän, kun vaalitkin ovat tulossa, arvioi Uudenmaan sosialidemokraattien puheenjohtaja Joona Räsänen Helsingin Sanomille.

Helsingin sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Anita Hellman sanoo, että Marin nuorehkona naisena tuntuu herättävän keskustelua lähes kaikesta, mitä tekee.

– Näkisin mielelläni yhtä vilkasta keskustelua poliittisista sisällöistä ja uskon, että kansalaisetkin haluaisivat nähdä enemmän sitä, Hellman toivoo.

Useampi puheenjohtaja sanoo Helsingin Sanomille, että hallituksella on peiliin katsomisen paikka sen suhteen, miten tiettyjä asioita on hoidettu.

Räsäsen mukaan hallitus on tehnyt oppositiosta hieman tarpeettoman ja keskittynyt riitelemään keskenään etenkin julkisesti. Sdp:n kentällä ajatellaan hänen mukaansa laajasti, että hallituksen pitäisi löytää yhteinen sävel, jolla vaalikausi saadaan vietyä kunnialla loppuun.