Honkonen arvostelee siviilipalveluksen vegaanikoulutusta – "Eläinperäinen maataloustuotanto esitetään barbaarisena ja epäluonnollisena"

Siviilipalvelus

Keskustan varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Petri Honkonen kritisoi Siviilipalveluskeskuksen koulutusta, jossa lihantuotanto esitetään negatiivisessa valossa ja siviilipalveluksen suorittajia ohjataan ideologisista syistä jättämään lihansyönti.

Honkonen on tänään jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle, jossa hän varoittaa tämän vaarantavan yhteiskunnallisen yksimielisyyden kokonaisturvallisuudesta.

– Mediatietojen mukaan Siviilipalveluskeskuksen koulutussisällöt kohdistuvat elintarvikkeiden huoltovarmuusjärjestelmää vastaan, kun eläinperäinen maataloustuotanto esitetään barbaarisena ja epäluonnollisena. Tämä asettaa siviilipalveluksen koulutussisällöt kyseenalaiseen asemaan, varsinkin kansainvälisen pandemian aikana, jolloin omavaraisuuden merkitys on korostunut.

Honkosen mukaan kotieläintuotanto on keskeinen elintarvikkeiden huoltovarmuuden takaaja, eikä sitä tule murentaa osana asevelvollisuuden suorittamista, koska sillä on roolinsa turvallisuusjärjestelmässä.

Honkonen odottaa hallitukselta reagointia asiaan.

– Ei voi olla niin että varusmiespalvelukselle vaihtoehtoisessa asevelvollisuuden suorittamismuodossa heikennetään maanpuolustuksen ja turvallisuuden edellytyksiä kokonaisturvallisuuden vastaisesti, Honkonen painottaa.